Кирби: Нико не каже да сте од САД добили било шта ОСИМ БОМБИ


Амбасадор САД учи Србе шта су "донације"
Амбасадор САД учи Србе шта су „донације“

Нормализација односа Београда и Приштине подразумева чланство Косова у УН, изјавио је амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби.

„Не тражимо да Србија призна независност Косова, већ нормализацију односа Београда и Приштине. Шта ће та нормализација на крају тачно значити, на Европској унији је да дефинише, али, по нама, то укључује и чланство Косова у УН“, рекао је Кирби за „Вечерње новости“, одговарајући на питање да ли ће признавање независности КиМ бити крунски услов за чланство Србије у Унији.

Кирби, који крајем јануара завршава мандат у Београду, за „Новости“ поручује да је у последње четири године Србија напредовала, економски и политички, и у дијалогу са Косовом, односима са суседима.

На констатацију листа да поједини српски званичници поручују да је чланство Косова у УН неприхватљив услов, Кирби је подсетио да Западна Немачка никад није признала Источну Немачку, а она је била у УН.

На питање хоће ли захтев да Приштина добије столицу на Ист Риверу бити део правно обавезујућег споразума који ЕУ захтева на крају процеса нормализације, Кирби је одговорио да САД само асистирају у том процесу који води ЕУ, и да у овој фази ни на чему не инсистирају.

„САД су признале Косово, али то је питање за ЕУ, где пет држава то није учинило. Правно обавезујући споразум је један у низу папира који Београд и Приштина потписују. То сте већ чинили, у априлу 2013, августу 2015. године“.

НАТО је крив за пораст малигнитета у Србији

Упитан хоће ли блиски односи Србије са Русијом бити велика препрека на путу ка ЕУ и хоће ли јачати притисци на Београд да уведе санкције Москви, амерички амбасадор је рекао да се нада да ће се пре тога створити услови да санкције буду укинуте.

„Можете имати односе са Русијом, али треба разумети њихову природу. Људи овде мисле да је Русија, а не ЕУ, најважнији економски партнер Србије. Према подацима ваших институција, а које је објављивала ваша штампа, од Русије сте добили нула динара неповратних донација. Ми смо вам дали милијарду долара донација, а нико не каже да сте од нас добили било шта осим бомби. Треба сагледати реалност, а не живети у митовима“, истакао је Кирби.

НАТО „донација„: Малигна оболења попримила епидемијске размере

Јуче је у Медија центру у Београду одржана конференција о последицама НАТО агресије.

Бомбардовање Србије нуклераним оружјем је геноцид!

Током НАТО агресије на СР Југославију почињен је еколошки геноцид над становништвом и стога је неопходно формирати стручну и непристрасну комисију која ће утврдити шта је српском народу учинио НАТО, поручили су учесници скупа „Занемарене последице бомбардовања Србије 1999. године и последице по здравље становништва“ која је одржана у Београду.

nato agresija

Пензионисани генерал Слободан Петковић навео је да српске власти од 1999. године до данас, због свог мазохистичког односа према НАТО, праву истину о страдању становништва и дугорочним последицама које ће бачене тоне муниције са осиромашеним уранијумом и плутонијумом имати по њега у будућности ставља под тепих.

NATO-agresija-rusevina-SRJ-1

– Приближавање НАТО учинило је да се упорно прећуткује да је током бомбардовања направљен еколошки геноцид и катастрофа. Вођен је радиолошки и хемијски рат. НАТО нам је „на чување“ оставио 10 до 15 тона осиромашеног уранијума чије је дејство четири милијарде година – рекао је Петковић.

НАТО донација Србији – рак дојке

Novi Sad.1999.Agresija.Skela kraj Varadinskom mosta.Foto:Darko Dozet
Novi Sad.1999.Agresija.Skela kraj Varadinskom mosta.Foto:Darko Dozet

Према његовим речима, НАТО је над Србима починио дјело невиђеног ратног злочина, а нико није тражио међународну истрагу.

НАТО агресија на Србију надмашила је фашизам и Хитлера

kasetne bombe

Доктор Даница Грујичић подсетила је да је УН Програм за заштиту животне средине својевремено изашао са извештајем да је током агресије на подручју НАТО дејстава испровоцирана катастрофа, нагласивши да је тај извештај склоњен.

Србију очекује најмање још 10.000 смртних случајева од рака због НАТО агресије

Она је подвукла да нико не сме и не може изигнорисати последице које је НАТО иза себе оставио.

– Малигна оболења код нас су попримила епидемијске размере. Тумори су све агресивнији и брже се враћају. Само у 2013. години имали смо 37.500 новооболелих – рекла је Грујичићева.

„Милосрдно“ сејање смрти и болести

natoagresija

Председник покрета „Народна мрежа“ Владан Глишић изјавио је да је потпуно неприродно и „болесно“ да народ који је толико страдао од НАТО-а „неко гура у ту организацију“.

– То би било исто као да девојка која је силована заволи свог силоватеља и постане његова жена. Србија никада није толико изгубила понос и памет да би на тако нешто пристала – рекао је Глишић.

bombardovanje998_zpse8f1cffb

Политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић нагласио је да „идентификација са агресором“ којој су склоне српске власти чини да се бомбардовање тек ритуално помене око 24. марта и то у најблажој форми да „се не би повредили српски НАТО пријатељи“. „То је логично да уради свака окупирана земља, а не Србија која је суверена“, рекао је Вукадиновић.

Ханс Кристијан Штробеле: Бомбардовање Србије је било кршење међународног права

foto-slobodan-pikula(1)

Он је нагласио да без обзира на снисходљив и недопустив однос државе према том питању Срби ипак нису „одушевљени причом о чланству у НАТО“.

Нишлије: НАТО зликовцима никад нећемо опростити касетне бомбе!

srbija ne nato

– Чланство Србије у НАТО не подржава ни 10 одсто грађана. Штавише 80 одсто њих је против – рекао је Вукадиновић.

Памти Србијо: 16 година од геноцидне агресије НАТО убица на Србију

Извор: Восток


Напиши коментар