Крађа


dole-lopoviНевероватно, али за шта год се ухватиш у Србији је превара.

Платиш рачун – крађа.
Купиш храну – лош квалитет/ГМО.
Купиш ауто – крш од 500.000 км.
Одеш код адвоката – он ти узме више пара него што добијеш на суду.
Платиш рачун за ЕПС – већ су ти покрали киловате и урачунали оно шта су други накрали.
Одеш код лекара – ништа ти не уради од прегледа а и кад уради и даље те не излечи, шаље те приватно.

Просто је запањујуће колико је способна ова држава, појединци као и приватници да краду. Сасвим легално те преваре па ти узалуд тумарај судовима следећих 5-10 година на доказивању. И тако сви дигну руке и кажу ма немам ја живаца ни пара за то пустићу их да ме покраду. Питање је докле ће масовна крађа да се трпи? Која је то кап која прелива буре? Је л’ она кад ти банка урачуна 500% камате, приватник не плати пензионо цео живот или нешто ситно као кад ти продавачица не да рачун?

Овде је крађа просто институционализована. Министарство финансија а и сва остала да се преименују у Министарства за крађу. Земља је окупирана под бомбама, са лоповима и људи бауљају гурајући једни другима и нож и руке у џепове. Па сад, неко то ради чишћих руку кроз корупцију из државне фотеље, а неко пак прљавијих, па мора да дилује дрогу и убија конкуренцију. Додуше многи поштени заврше у породичним убиствима, једноставно не могу да краду из моралних или других разлога.

Неки цитирају Чујте Срби, неки кажу тако је било и под Турцима, други кажу и код Тита се крало али мање него сад. Па добро бре јел овде једини проблем висина покраденог?

Сви слежу раменима и одговарају ти па шта ја ту могу, узми и ти кради или теби је криво што ти не крадеш. Највећи лопови из државе се чак и хвале колико су се накрали и како уживају у том богатсву. Набијају ти на нос како је њима живот леп а ти пропали клошар. Неко би рекао узми пиштољ поби говна, али то није решење. Да је то решење већ би их неко поубијао, или снајперисао.

Једни криве систем, други криве погане људи који живе овде. Ко је крив одлучите сами.

Аутор: Ђорђе Штефан, Дипломирани Менаџер у медијима на универзитету Мегатренд


Напиши коментар