Лицемерство комшија: Љути на Србију због табли БЈРМ, а не смета им рушење српских споменика


Билборд у Скопљу, фебруар 2015. Да ли је тада Министарство спољних послова Македоније амбасадорки Србије у Скопљу Душанки Дивјак Томић упутило извињење?
Билборд у Скопљу, фебруар 2015. Да ли је тада Министарство спољних послова Македоније амбасадорки Србије у Скопљу Душанки Дивјак Томић упутило извињење?

Македонија је тражила од Србије да одстрани табле постављене на деоници аутопута на коридору 10 на којима стоји скраћеница БЈРМ, уместо уставног имена Македоније, саопштило је данас македонско министарство спољних послова.

На аутпуту код Владичиног Хана постављена је ознака „аутопут Е75 – коридор 10 – Београд – граница са БЈРМ“. Та ознака је постављена на деоници у изградњи на аутопута који повезује Србију и Македонију.

Министарство спољних послова Македоније саопштило је да је захтев да се табла уклони пренесен амбасадорки Србије у Скопљу Душанки Дивјак Томић која је била позвана на састанак у то министарство.

На том састанку је, наводе у Министарству спољних послова Македоније, затражено од српских власти да таблу с натписом БЈРМ замене новом на којој ће да стоји уставно име Република Македонија.

„Очекујемо позитиван одговор од наших колега из Србије у духу доборосуседских односа“, кажу у том министарству.

Коментар Магацин-а: Како наше комшије (односно њихова Влада) виде добросуседске односе показује њихов однос према српској мањини;

Македонија: Споменике Србима руше, војницима Рајха дижу
Пореч – сведочење заборављених српских потомака
Срби у региону: Македонија
Српкиња из Македоније вратила презима својих предака
Албанија и Македонија дискриминишу наше сународнике: Србин си – плати 1000 евра!
О перфидној асимилацији Срба у Македонији, 1, 2, 3, 4

Да не буде забуне, јасно је да су ови примери дикриминације и негирања Срба повезани са политичарима, и да се ова критика не односи на народ, уосталом на примеру кризе у Македонији, односно напада шиптарских терориста трудили смо се да раскринкамо „македонско пролеће“ и стварне планере македонских дешавања.


Напиши коментар