„Новака не воле зато што је Србин, а они су насилници и побуњеници!“


tri prsta novakОве године било је много текстова у западним медијима у којима се поставља питање зашто Новак Ђоковић нема већу подршку публике.

Такви чланци углавном су афирмативни и критички настројени према публици, а портал tennisworldusa решио је да понуди своје мишљење.

Прво су наведени разлози зашто би требало навијати за Ђоковића – истиче се миље из којег је потекао, ратно окружење, а затим се наглашава Ђоковићева колегијалност, то што је породичан човек, као и то како се понаша ван терена. Говори се о његовој фондацији, о знању језика итд.

У том делу нема много тога новог реченог, као ни у разлозима зашто публика можда не навија за Новака – по ко зна који пут пише се да је то због тога што је “прекинуо доминацију Федерера и Надала“, као и да му стил игре није нарочито “оригиналан“ и да су га 2007. и 2008. године сматрали помало надменим и прецењеним.

У мору паушалних оцена у тексту ипак се истиче разлог број три, а то је – Ђоковић је Србин.

– То јесте нешто смешно, али његова домовина можда је један од разлога зашто нема број навијача који заслужује. Србија је одувек имала репутацију побуњеничке и насилне земље.

Као колеге разумемо да је тренутно “суша“ тениских вести, али то ипак не значи да треба писати свашта.

Предлог Магацин-а:

Новак Ђоковић опет најбољи спортиста света!
Новак: Србија у срцу
Новак Ђоковић: Имам привилегију да представљам Србију
Новак Ђоковић: Порука шампиона – пишите ћирилицом!

Извор: Вести


Напиши коментар