Соња Бисерко: Навијала сам да Србија изгуби у рату


Соњу Бисерко je пре неколико година тадашњи хрватски председник Стјепан Месић доделио највише хрватско одликовање

Председница Хелсиншког одбора за људска права поново је шокирала јавност својим антисрпским ставовима поручивши да је навијала да Србија изгуби у грађанском рату деведесетих!

– Навијала сам да Србија изгуби рат – поручила је Бисерко гостујући у емисији „Ћирилица“. Она је касније саркастично истакла да је њена највећа издаја сарадња с Хашким трибуналом.

Како пишу медији, Кући људских права и демократије, у чијем оквиру је и Хелсиншки одбор, Град Београд је бесплатно уступио пословни простор површине 512 квадрата у срцу Београда, за који је некој компанији могао да наплати озбиљну кирију!

Аналитичар Драгомир Анђелковић истиче да је недопустиво што се председници Хелсиншког одбора уопште даје простор у медијима.

– У некој уређеној земљи због такве изјаве би јој судили за велеиздају, а у Србији добија простор у медијима и на посредан начин се финансира из буџета – истакао је Анђелковић.

Бисерко није желела да даље објашњава своју изјаву, а из Града, Министарства финансија и Хелсиншког одбора нису одговорили још ништа.

Предлог Магацин-а:

Ко су финансијери србомрзаца у Србији?
Активности НВО: Прича о страним плаћеницима
Бисери Соње Бисерко и Србија оптужена за геноцид

Извор: Курир, Правда


Напиши коментар