За пример: Бебама од “Металца” пола милиона евра!


Бебе "Металчевих" радника рођене у овој години / Фото: Новости/С. Марић
Бебе „Металчевих“ радника рођене у овој години / Фото: Новости/С. Марић

Фондација за наталитет компаније деценију дарује новорођенчад својих радника. У протеклих десет година рођено 430 деце, а 2015. рекордна са 56 дечака и девојчица.

Из касе „Металца“, мајкама и очевима који раде у овој компанији, исплаћено је више од 450.000 евра, за 430 беба у протеклих десет година. По броју нових потомака, рекордна је ова година, у којој је рођено 56 девојчица и дечака, њихових радника!

Фондација за наталитет којом, први у Србији, новчано помажу рађање у породицама својих радника и традиционално их вредносним честиткама у еврима јавно награђује уочи Нове године, радиће и у наредној години.

Из фонда, свако прворођенче добија по 500, друго дете хиљаду, треће две хиљаде, а свако наредно по 4.000 евра!

– Хуманитарна акција „За будућност растемо заједно“, допринос је наше компаније борби против беле куге. Али награде за свако новорођено дете радника „Металца“ биће од идуће године још веће: уместо 500 евра, свако прво дете добиће хиљаду, друго 2.000, треће 3.000, четврто 4.000, а свако следеће још по додатних хиљаду евра. Овим Компанија, са 1.950 запослених у 14 предузећа, потврђује да су јој људи на првом месту, да има високе моралне норме и принципе рада. Стипендирамо свако дете наших радника које редовно студира – објашњавају Петрашин Јаковљевић, генерални директор „Металца“, и Надица Вујић Митровић, шеф маркетинга Компаније.

Дарови предшколцима

На свечаности уручења вредносних честитки „Металчевим“ бебама, 1.220 малишана из милановачких предшколских установа, без обзира на то раде ли им родитељи у тој Компанији или не, добило је новогодишње пакетиће.

Награде су уручене на пригодној свечаности у милановачкој Спортској хали „Бреза“.

– Неизмерно хвала „Металцу“, што брине о нашој деци! Стотине и хиљаде евра ће свима нама, мајкама, очевима и деци, значити много. Срећа нас је обасјала најпре потомством, а онда и несебичном бригом о њему из фирме у којој радимо – захвални су родитељи.

Републичко признање

Одлуком комисије за доделу признања „Мој избор 2015“, то највише овогодишње признање добила је „Металчева“ Фондација за наталитет. Оно ће директору Петрашину Јаковљевићу бити уручено 29. децембра у Скупштини града Београда.

Аутор: М. Бошњак
Извор: Новости


Напиши коментар