Двери: Донети Закон о регистровању агената страних интереса


agenti-stranih-interesaСрпски покрет Двери подсећа јавност и понавља предлог из свог предизборног програма, да се под хитно донесе Закон о регистровању агената страних интереса, са посебним акцентом на НВО сектор.

Дакле, све НВО, које се финансирају из иностранства, морају и дужне су да се упишу у Регистар агената страних интереса (РАСИ), по узору на амерички Закон о регистровању страних агената (Foreign Agents Registration Act, FARA), а и на сличне законе који су донети у Руској Федерацији.

Регистар агената страног интереса у Србији (РАСИ), би требао да буде доступан јавности, са комплетним подацима, почевши од износа новца, који пристиже из иностранства, извора тог новца и сврха употребе тих донација у Србији.

Ово би било од великог значаја, јер би тако све наше релевантне државне институције и механизми, почевши од безбедносних, па све до извршних, могли да изврше процену, да ли одређена НВО ради у интересу Србије или нарушава њен интегритет.

Уколико се такве Невладине организације, које се финансирају из иностранства, не региструју, повлачиће кривичну одговорност одговорних лица и на крају забрану рада организације.

На овакав начин, заштитићемо развој лоших страних утицаја у Србији, чији је циљ стварање нестабилности и покушај деловања кроз институције Републике Србије.

Све озбиљне земље доносе овакве законе, јер су они у интересу државе и свих грађана, који у њој живе.

Влада, која не жели да донесе Закон о регистровању агената страних интереса, може се сматрати као директни учесник колонизације сопствене земље.

Предлог Магацин-а:

Невладине организације као фактор унутрашњег разарања државе
Иза невиног лика НВО најчешће стоје најеминентнији стручњаци за информациони, психолошки и неокортикални рат
Ми смо то већ знали, Блуме (о америчким НВО у Србији)
Активности НВО: Прича о страним плаћеницима

Извор: Информативна служба Српског покрета Двери


Напиши коментар