Евроинтеграције: “Ново доба“ у Србији


gej-brak (1)

Србија се „корак по корак“ удаљује од традиционалног друштва уређеног по грађанским законима и прелази у “ново доба“ глобалног поретка. Пут Србије ка ЕУ у наредним годинама и деценији битно ће променити слику, структуру и вреносне системе њених друштвених, етичких и социјалних норми.

Од Србије промене тражи преобликована ЕУ и нови принципи који битно урушавају вреднсти „хришћанске Европе“. Немећу се нове вредности псеудослободне секташке и либерално-паганске Европе.

Европа губи постепено свој статус старе и изворне хришћанске заједнице засноване на вредностима државе-нације, на хришћанској доктрини организовања заједница и начина уређења брака и породице.

Православна Србија полако, али сигурно се „утапа“ у нова правила која долазе од моћних држава ЕУ, али се све више прихватају или толеришу и у хришћанским заједницама (црквама).

Донедавно истополне везе биле су у ЕУ забрањене или критиковане, а сада су дозвољене и законом заштићене.

Није проблем више у правима геј популације колико се сада тежи геј браковима што је удар на хришћанску етику, али и духовни и социјални живот многих нација и друштава, рачунајући ту и „светосавску Србију“.

Предлагачи новог грађанског законика Србије залажу се за законско уређење геј бракова и облигационих односа у тим браковима.

Иде се и даље на опцију могућности да геј бракови усвајају децу са истоветним називом родитељ. Уколико им то пође за руком изгубиће се институција стара колико и држава – света улога мајке и оца.

И то није све… Тежи се што чешћој активацији „сурогат мајке“ које ће уговорно носити дете изабраног брачног пара, а после порођаја дете припада законском брачном пару.

На овај начин се отвара питање социјалне, емоционалне и етичке дисфункције брака и ново виђење породице и деце. Србија то треба да верификује, јер постоји читав низ држава које тај систем примењује.

На жалост, ни ту није крај промена. Потребно је да се породица шире развласти на начин да се деца у стилу „њу ејџа“ законом заштите од појединих васпитних мера, тј. од родитељског кажњавања које је старо колико и институција породице.

Сада се већ озакоњују права да деца са 15 година могу да свој здравствени картон „заклоне од очију родитеља“.

Држава која суштински веома слабо штити породицу у целини може одредити пуну забрану васпитно-дисциплинских санкција родитеља према деци.

Тако се шири социјално-патолошка епидемија која ремети породицу и ствара простор за анархију, губитак родитељског права и ауторитета у име државе и правог поретка.

Ако сада спојимо велико мешање државе у продичне односе где је породица препуштена сама себи, ако се активирају већ постојећа искуства истополних бракова и права на усвајање деце и прихвати етички принцип „сурогат“ мајке, породица ће реално бити витално угрожена.

То је пут пропасти, пут демографског урушавања нације у складу са проценама УН. Куда иде Србија и њено друштво, али и Српска православна црква као духовни стожер српског народа?

Аутор: Томислав Кресовић
Извор: bktvnews


Напиши коментар