Обрадовић: Не правимо нови ДОС


Бошко Обрадовић. Фото: Неша Златановић
Бошко Обрадовић. Фото: Неша Златановић

Лидер Двери Бошко Обрадовић о изборима, коалицијама, савезу са Демократском странком Србије.

 

Не би ме изненадило да се заједно са покрајинским и локалним ускоро одрже и ванредни републички, па чак и ванредни председнички избори – изјавио је за „Новости“ Бошко Обрадовић, лидер „Двери“.

* Зашто верујете да ће се власт одлучити на свеопште изборе?

– Мислим да владајући режим СНС има велики проблем да изађе на локалне и покрајинске изборе без републичке Вучићеве капе. Плус, да им треба подршка председника Николића, који ће заузврат тражити подршку СНС за други мандат.

* Шта је суштина новог споразума са ДСС који сте потписали јуче?

– Патриотска сарадња Двери и ДСС започета је пре више од годину дана након избора др Санде Рашковић Ивић на чело ДСС. Имали смо много заједничких наступа, ишли смо на Крим и у Москву, са стручном јавношћу и синдикатима спречили смо продају „Телекома“, што је једна важна опозициона победа у 2015. Сада када смо ушли у изборну годину, време је да потпишемо коалициони споразум о заједничком изласку на изборе на свим нивоима.

Sanda-i-Bosko

* Са којим странкама бисте још могли да преговарате о предизборној сарадњи?

– Коалиција Двери-ДСС је стожер Патриотског блока. Двери (врата) тог блока су отворена за све који су против уласка Србије у ЕУ, против НАТО, за стратешку сарадњу са Русијом и очување КиМ у саставу Србије. И, посебно, за промену економског модела: да наше паре и државни подстицаји не иду више странцима већ искључиво у домаћу привреду и пољопривреду.

* Како тумачите то што су неки ваш сусрет са представницима ДС, Нове странке… прогласили за покушај стварања новог ДОС?

– Нема новог ДОС. Двери никада неће бити део никакве прозападне опозиције. За нас је бесмислено да Вучића замењујемо Пајтићем, Тадићем или Чедом Јовановићем. Али ћемо сарађивати са свима у опозицији у правцу борбе за поштене и фер изборе, којих нема без слободних медија.


Напиши коментар