Ордење за лажи о Рачку: Вилијаму Вокеру још два албанска одликовања


Шеф некадашње верификационе Мисије ОЕБС-а Вилијам Вокер на "прелазу" Мердаре присуствује протесту покрета Самоопредељење, 22. 01. 2012. Фото: Бета
Шеф некадашње верификационе Мисије ОЕБС-а Вилијам Вокер на „прелазу“ Мердаре присуствује протесту покрета Самоопредељење, 22. 01. 2012. Фото: Бета
Вилијам Вокер (81), бивши агент ЦИА, шеф Верификационе мисије Оебса на Косову, режисер чувеног случаја Рачак и човек који је својим монтажама и лажима највише допринео да НАТО бомбардује Србију, поново је, овога пута са супругом и сином, на месту злочина – на Космету, у Дечанима где су му, поводом 17-годишњице Рачка уручена два признања – Орден народног хероја Шкељзена Харадинаја и Награда захвалности града.

На десетогодишњицу Рачка, Вокер је од тадашњег косовког премијера Хашима Тачија и председника самопроглашене државе Косово Фатмира Сејдиуа добио Златну повељу за допринос човечанству, 2008. године тадашњи председник Албаније Бамир Топи прогласио га је за почасног грађанина ове земље.

Вилијам Вокер важи за великог противника формирања Специјалног суда за ратне злочине Албанаца, а саветника и најекстремнијих албанских лидера и косовске опозиције.

Верује се да је на Косово дошао и са нечијим налогом да посаветује Куртија, Харадинаја и друге албанске лидере који се противе формирању Заједнице српских општина.

Обраћајући се челницима општине, одборницима и грађанима Дечана Вокер је поново, дрско и безобзирно, како је и раније чинио, нагласио „да је масакр у Рачку 15. јануара 1999. године, само један пример окрутности, убистава и варварства српских снага на Косову“.

Како пише „Коха диторе“, а преноси и портал Косев, Вокер је рекао да је албански народ на Косову „диван, вредан, образован и доброг срца“, изразивши жаљење и разочарење што није постигнут значајнији развој и што „држава Косово брже не напредује“.

– Пре 17 годинама, Вокер је, својим изјавама о Рачку, уздрмао темеље Милошевићеве политике и променио историју Косова, он је пресудно допринео да НАТО бомбардује Србију, ми у Дечанима и албански народ на целом Косову бићемо му заувек захвални – истакао је председник општине Дечани Расим Сељманај.

racak-velika

Закаснела истина

Још у зиму 1999. јавност у Србији била је упозната да у Рачку није било масакра цивила и да је Вилијам Вокер направио фалсификат подмећући пред ТВ камере тела бораца ОВК-а који су страдали у обрачуну са српском полицијом. Још тада је било јасно да су га на Косово послали НАТО и Америка како би измислио разлог за бомбардовање Србије.

Током 2000. године за Вокерову подвалу сазнао је и свет када је Финска форензичарка Хелена (Ранта), која је била члан међународне комисије за истраживање догађаја у Рачку, изјавила да је извештај о обдукцији тела погинулих писала под притиском Вокера и Министарства иностраних послова Финске, она је тада рекла да је Вокер гађао оловком, јер није довољно убедљиво за злочин оптужила Србе.

У њеном оригиналном извештају који је доставила Хашком трибуналу написано је да у Рачку нису побијени цивили већ да пронађена тела припадају борцима ОВК-а.

И фински новинар Ари Русила, експерт за Балкан у више наврата писао је да је Вокер радио за ОВК и да је креирао масакр у Рачку како би оправдао тада већ планирано бомбардовање Србије.

Терористи у цивилним оделима

Према писању финског новинара, а и званичној истрази српских правосудних органа, Албанци су на више места по Косову покупили тела погинулих бораца ОВК-а које су потом обукли у цивилна одела и донели их на унапред припемљено место у селу Рачак у општини Штимље.

Вокер у загрљају браће
Вокер у загрљају браће

Долазили по плен

Главни заговорници бомбардовања Србије и Косова: Медлин Олбрајт, Весли Кларк и Вилијам Вокер више пута показивали су заинтересованост за приватизацију Трепче, косовских електрана, косовског Телекома, поште и других косовских ресурса. Заједно са Вокером, Кларк је још увек заинтересован за производњу нафте из угљених шкриљаца којих у Метохији има у изобиљу.

Предлог Магацин-а:

Повратак злочинца Вокера на Косово и Метохију
Јавно признање, Рачак је манипулација

Извор: ИН4С


Напиши коментар