Пливач Велимир Стјепановић: Ја сам Србин, поносим се Србијом!


Фото: autoexclusive.rs
Фото: autoexclusive.rs
Никад нисам имао дилему за коју земљу ћу да пливам, волим своју државу свим срцем, увек сам се тако осећао и нисам размишљао о другим земљама – каже Велимир.

Наш најбољи пливач Велимир Стјепановић је дао веома занимљив интервјуугледном и тиражном америчком пливачком часопису „Свет пливања” (Swimming world). Поручио је да је Србија за њега увек била први и једини избор упркос чињеници да је добијао уносне понуде да промени пасош и боје заставице на својој капици у базену. Наш ас је Американцима објаснио да је љубав према отаџбини јача од било чега, додао је да се поноси својом земљом, као и сања да Србији донесе успех са Олимпијских игара у Рију.

– Никад нисам имао дилему за коју земљу ћу да пливам. Србија је од почетка била природан избор за мене. Ја сам Србин, волим своју државу свим срцем. Увек сам се тако осећао, па нисам ни размишљао да се такмичим за друге. Притом, Србија је у последње време напредовала када је реч о пливању, посебно захваљујући резултатима Милорада Чавића претходних година. Наш спорт је све популарнији у Србији, чиме могу да будем задовољан – рекао је Стјепановић, који је рођен у Абу Дабију, а живи у Дубаију.

Олимпијске игре су велики Велимиров циљ у 2016, за које се пажљиво и вредно припрема.

– Србија јесте мала земља, па би медаља са ОИ била изузетно велика ствар, посебно у спорту као што је пливање. Сви такмичари проводе сате и сате у базену и улажу огроман напор да буду најбољи у Рију, то чиним и ја. Зато сам свестан да би одличје била невероватна награда за сав тај труд и рад. Ипак, идем корак по корак. Први циљ је пласман у финале, а онда ћу дати све од себе – истиче наш шампион, који ће на ОИ пливати на 100, 200 и 400 метара слободним стилом.

Један од разлога добрих резултата је и одличан однос са његовим тренером Крисом Тајдијем.

– Крис и ја радимо већ десет година. Оно што ме одушевљава код Тајдија је што у исто време успева да са успехом води клуб Хамилтон Акватикс, али и да даје 100 одсто на тренинзима, где води пажњу о сваком детаљу – поручио је Веља.

Тајди, са друге стране, истиче да је поносан што ради са једним тако квалитетним пливачким асом.

– Доста смо постигли захваљујући његовој радној етици, поштовању и поверењу. Однос смо развијали годинама, и дошли смо до нивоа када одлично разуме шта је потребно да се уради да би наставио са константним и добрим резултатима и остваривао успехе. Добро разуме своје тело, и паметно прихвата сваку сугестију да се побољшава током тренинга – закључио је Тајди.

Предлог Магацин-а:

Драгослав Бокан: Сећате ли се Милорада Чавића?

Извор: Новости


Напиши коментар