„Срби неће купити руско оружје ако се Брисел намршти“


Српски "санак пусти" - ракетни систем "Бук"
Српски „санак пусти“ – ракетни систем „Бук“
„Све приче о томе да ће Србија можда од Русије да набави системе ПВО ’Тор’, ’Панцир’ и ’Бук’, о чему пишу медији позивајући се на неименоване изворе, највероватније ће да остану само приче, које су пре свега политички мотивисане“, сматра руски војни аналитичар Михаил Ходарјонок.

„Извините, браћо, не иде“

„Србија одавно не спроводи никакву самосталну политику. И довољно је да се Брисел намршти, па да се сви преговори окончају“, тврди Ходарјонок.

Он сматра да је сумњива већ сама намера да се истовремено набаве три система ПВО различите класе и намене и да је могуће да се ради о покушају да се Русија увуче у дуготрајне преговоре, да се она наведе да открије неке карте, а да се затим у последњем тренутку каже: „Извините, браћо, не иде.“

„Србију брине Хрватска“

– Можемо да разумемо српске војне званичнике, који су забринути због тога што је Хрватска пожелела да набави лансере са оперативно-тактичким ракетама МГМ-140 АТАЦМС, који имају домет до 300 километара – сматра овај стручњак и додаје да са војне тачке гледишта постоји логика у набавци руских средстава ПВО.

– Штета што је вероватноћа реализација ове идеје, ако она постоји, практично једнака нули – закључује Ходарјонок.

Извор: Sputniknews, Вести


Напиши коментар