Српски језик на рачунару (ВИДЕО)


Фото: YouTube screenshoot
Фото: YouTube screenshoot
Ивана Михајловић, наставница у ОШ „Бранко Радичевић” у Бору увела је у наставу српског језика рачунарску технологију. Часове свог предмета држи и у кабинету за информатику, а деци је на занимљив начин приближила и књижевност и граматику.


За свој дигитални час српског језика Ивана Михајловић, наставница у Основној школи „Бранко Радичевић“ добила је прву награду на конкурсу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

*Напомена: Видео прилог о дигиталном часу српског језика, из емисије „Ово је Србија“ који доноси ову причу на РТС-у можете видети од 14 минута и 22 секунде.

Кабинет информатике, али настава српског језика – спој рачунарске технологије са граматиком, књижевношћу и језичком културом, у којем ђаци уче правопис и падеже, али и тумаче стихове песама.

Ивана Михајловић, некадашњи ђак ове школе, презентацијом, визуелним ефектима и стриповима, наставу подиже на много креативнији ниво.

Спој информатике и српског језика најпре на додатним часовима па у редовној настави и до награђеног мини пројекта. Наиме, Ивана је за свој дигитални час добила и награду на конкурсу Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Припремили: Славица Ђорђевић и Драган Ристић
Извор:  РТСЋирилизовано


Напиши коментар