Зашто су Ивановићева деца увредила Вучића?


Кад Иван Ивановић "злоупотреби" децу сви брује о томе, а кад их политичари користе у кампањама, сви ћуте. Фото: ТВ Прва
Кад Иван Ивановић „злоупотреби“ децу сви брује о томе, а кад их политичари користе у кампањама, сви ћуте. Фото: ТВ Прва
Водитељ ТВ Прве, Иван Ивановић, често је на мети критика због изјава у свом шоу програму. Многи заборављају да је у питању емисија забавног карактера и да на одјавној шпици пише да је емисија ауторска и да нема за циљ омаловажавање нити вређање било кога. Међутим, када се у емисији појаве деца – духови се с правом узбуркају

Ових дана, Ивановић је „стао на жуљ“ јавности сегментом у емисији у коме су деца отворено говорила о предстојећим изборима и Александру Вучићу. Ево шта су деца рекла:

Убрзо после емисије, бројни медији, новинарска удружења, али и појединци, острвили су се на ТВ Прву и Ивановића да већ „месецима злоупотребљава децу, кршећи све медијске норме и кодексе“.

Ево шта им је Ивановић одговорио путем твитера:

//platform.twitter.com/widgets.js

ритикама на рачун Ивановића придружио се и заштитник грађана Саша Јанковић, који је осудио понашање водитеља, те београдска заштитница грађана, Катарина Жежељ, НУНС и Горан Караџић, председник Савета РЕМ, који се слажу да је реч о „невиђеној злоупотреби деце у политичке сврхе“.

Али, господо, да вас питамо, где сте били кад је тај исти премијер (али и многи други политичари) користио децу у оквиру своје промоције:

Иначе, ТВ Прва се оградила саопштењем да је за снимање деце имала дозволу њихових родитеља, што по члану 13. Кодекса деца и медији (званичног документа Уједињених нација), само по себи није довољно да се заштите од могућих тужби, јер у одређеним случајевима није довољан само пристанак

Иако смо у предизборној кампањи, у којој је очигледно сваки корак битан, овде је, нема сумње, дошло до грешке у корацима и то оних који су задужени да игра тече по правилима.

Господо на позицијама, ако желимо да заштитимо децу од злоупотреба морамо да реагујемо кад год видимо да им то неко ради, а не само када је у питању вређање лика и дела премијера.

И мислите ли да су та деца у емисији инструисана шта да кажу? Можда и јесу, али погледајте реалности у очи. Овде смо сви толико задојени политиком, да се и пред бебама расправља о политици и о томе шта је Вучић рекао или урадио. И онда се, као чудимо, што нам деца причају о томе. А онда када нам се не свиди шта они мисле, нападамо онога ко их је питао.

Боље би нам било да се смејемо. И Вучићу и Ивану Ивановићу. А да децу пустимо да се играју. Јер ко је нас могао да натера да причамо о политичарима и да ли смо их у нашем детињству уопште и били свесни?

Искрени одговор на ово питање је и одговор на све што нам се дешава у нашој земљи Србијици…

Аутор: А. Нинков
Извор: Вести


Напиши коментар