Бачена бомба на кућу Србина у Пасјану, нема повређених


kosovo droga 2Непозната особа бацила је бомбу на кућу Стевана Јанчића у селу Пасјане у Косовском Поморављу, а у том нападу није било повређених, изјавио је председник општине Драган Николић.

Драган Николић је за агенцију Бета оценио да је бацање бомбе у четвртак око 20.30 часова терористички чин који је изазвао велико узнемирење међу Србима који живе у том делу Косовског Поморавља.

„Бомба је експлодирала у дворишту куће која се налази у центру села. Велика је срећа што нико није повређен јер су гелери улетели у дневну собу у којој се налазио Јанчић са супругом“, рекао је председник општине и додао да је оштећена и суседна кућа Станка Антонијевића.

Николић је најоштрије осудио напад и затражио да се починиоци што пре открију и казне.

„Јутрос је на лице места, осим косовске полицијске службе, изашао и општински директор безбедности“, навео је Николић и додао да не зна да ли има осумњичених за напад.

Пасјане је српско село код Гњилана које има око 700 домаћинстава. Од 2008. године део је општине Партеш/Пасјане, формиране од неколико српских села која су раније припадала општини Гњилане.

Извор: РТС


Напиши коментар