Биљана Диковић: Насер Орић наредио ликвидацију Александера Дорина?


Покојни Зоран Јовановић и Александер Дорин
Покојни Зоран Јовановић и Александер Дорин
Данашњи разговор са Александером Дорином, познатим и уваженим борцем за истину о Сребреници, је заиста био занимљив… из више разлога. Рекао је да га је контактирао бивши агент „југословенске тајне службе“, који се (између осталог) бави и „мафијом у Европи и исламским терором“. И управо је сазнао да је Насер Орић припремао његову ликвидацију.

– Значи, није реч о Вашем пријатељу Југославу Петрушићу?

Дорин: Не, није Петрушић, који је радио за француску а не за југословенску тајну службу. Ово је сасвим други човек који ми се представио својим правим именом и заиста сам нашао много шта о њему на интернету. Замолио ме само, да још пар недеља не помињем јавно његово име, пошто тренутно ради на томе да се у Швајцарској идентификују људи који су повезани са ћелијама исламских терориста.

– Кажете да је Насер Орић дао налог за Вашу ликвидацију у време кад сте затворени у Швајцарској од стране њихове полиције?

Дорин: Тако је, у ствари сам спашен тиме што ме полиција ухапсила у јуну 2015. године, иако су разлози тога хапшења такође „мрачне природе“. Овај човек је имао информације о томе да је Насер Орић у истом периоду дао налог за моју ликвидацију. По његовим речима Насер Орић је, осим тога, у лето 2015. планирао да дође у Швајцарску и да се са „својим људима“ договори о детаљима око моје ликвидације.

Пре пар година је Зоран Јовановић, коаутор Доринове књиге ‘Сребреница – како се заиста збило’, у Србији умро под „чудним околностима“.
Пре пар година је Зоран Јовановић, коаутор Доринове књиге ‘Сребреница – како се заиста збило’, у Србији умро под „чудним околностима“.

– Да ли сте сазнали бар једно име људи који су са Насером Орићем то планирали, да ли су из Швајцарске?

Дорин: Сазнао сам имена четири човека који су требали да учествују у организацији мог убиства. Овај човек који ме је контактирао замолио је да још не објављујем сва имена, јер он хоће да, заједно са швајцарским властима, ради на том случају. Разлог је што су они повезани и за екстремистичке, терористичке активности исламске позадине у Швајцарској.

Али, рекао ми је да за сада могу да објавим једно име, пошто је та особа већ позната. Ради се о Албанки по имену Елфета Весели. Та жена је за време ратних операција у БиХ служила у армији Насера Орића. Она се терети да је у јуну 1992. године у селу Доња Каменица близу Зворника убила једанаестогодишњег српског дечака Слободана Стојановића. Над њим је пре убиства вршена страшна тортура. Елфета Весели је пре рата иначе живела у Власеници. Њен отац Рахман Весели је био шумар у Власеници. Имам информацију да она данас живи у Швајцарској, где такође живи њен брат Мухамед Весели.

Слободан Стојановић, који је у лето 1992. у Доњој Каменици ухваћен, мучен и убијен. За његово убиство се терети Албанка Елфета Весели, која је била борац у армији Насера Орића
Слободан Стојановић, који је у лето 1992. у Доњој Каменици ухваћен, мучен и убијен. За његово убиство се терети Албанка Елфета Весели, која је била борац у армији Насера Орића

– Значи, Орић је потражио да ангажује „искусног“ убицу Срба за Вас? Да ли сте пријавили швајцарској полицији та сазнања?

Дорин: По речима бившег агента тајне службе који ми је дао информације Насер Орић је са том женом хтео да договори моју ликвидацију, у којој су требале и те остале три особе да учествују, а чија имена знам. Тачни подаци о томе су у Србији предати мојим сарадницима, а ускоро документација треба да стигне и до мене.
Ићи ћу, наравно, и у швајцарску полицију да пријавим чим добијем документа, а тај бивши агент који ме је о свему информисао ће сведочити пред швајцарским органима о томе.

– Ви сте имали среће и што сте недавно били у Србији, опет је неко извршио упад у вашу кућу?

Дорин: Јесте, то се догодило пред Нову годину. Тај инцидент би могао да потврди да су заиста кренули у акцију против мене. Наиме, пар дана пред крај 2015. године сам кренуо за Србију да тамо завршим неке ствари и проведем празнике. Два дана после мог одласка звао ме један од станара. Рекао је да је неко провалио врата од стана у приземљу куће, у којем тада на срећу нико није становао. После тога су кренули да отворе главна врата у кући, да би на тај начин њихови помоћници који су били са друге стране, могли да уђу. Вероватно се нису снашли где се налази прекидач за светло у ходнику, па је неко од њих нагазио на металне штангле које су се налазиле у ходнику и на тај начин изазвао буку. Мој станар је чуо галаму и одмах схватио да нешто није у реду, пошто је знао да у приземљу нико није становао, а ја сам био у Србији. Када је кренуо низ степенице чуо је неколико особа да беже из зграде. Кад је изашао напоље видео је још једну особу која се брзо удаљила од куће.

Докази су непобитни: Александар Дорин
Докази су непобитни: Александар Дорин

– Добро се завршило, срећа Ваша да сте били у Србији. Реците колико можете да верујете том човеку који Вам је дао информације, да ли је рекао одакле њему та сазнања?

Дорин: По његовим речима, као бивши агент тајне службе он има контакте, између осталог и са једном особом албанског порекла која га редовно информише о активностима албанских и других муслиманских екстремистичких група и кругова. Та особа му је очигледно испричала детаље о мојој планираној ликвидацији. Планирали су да се попну на мој спрат, да провале врата мог стана и да ми баце бомбу у стан. Очигледно нису знали да сам два дана пре тога отпутовао за Србију, а поред тога су наишли на мог станара.

Тренутно још радимо на том случају, тако да ће бити још детаља.

Разговарала: Биљана Диковић
Извор: СРбски ФБРепортер


Напиши коментар