Бизнис Хашима Тачија у Нигерији: Вади органе у Африци „јер су црнци јефтинији“ од Срба


Крвници Ослободилачке војске косова (ОВК) са газдом Тачијем током сукоба на Косову и Метохији
Крвници Ослободилачке војске косова (ОВК) са газдом Тачијем током сукоба на Косову и Метохији
Крвници Ослободилачке војске косова (ОВК) наставили су са вађењем органа у Нигерији по договору Хашима Тачија и Рочаса Окороче, тамошњег гувернера и милијардера.

– Бивши косовски премијер Хашим Тачи и гувернер нигеријске савезне државе Имо Рочас Окороча потписали су Меморандум о сарадњи 2012. о изградњи нуклеарне електране као параван за градњу објеката где се врше трансплантације органа – тврди у ексклузивном интервјуу за „Блиц” председник Нигеријске медицинске асоцијације (НМА) Филип Нџеманзи.

Нџеманзи, угледни лекар који је студирао у Минхену, Лондону и САД, каже да је тврдња да „стручњаци с Косова“ пројектују нуклеарну електрану провидан параван за кријумчарење органа.

– Откуд Косову нуклеарни стручњаци? То су криминалци! На том месту нема електране, али су зато никли мали аеродром и неколико „објеката за раднике”. То су заправо импровизоване болнице у којима се узимају органи, а на аеродром слећу и полећу летелице са органима који стижу с Косова и из осталих кријумчарских центара – каже Нџеманзи за „Блиц”.

Нџеманзи потврђује да је тајкун Окороча изградио низ нових болница у којима се такође врше илегалне трансплантације.

Филип Нџеманзи. Фото: Блиц
Филип Нџеманзи. Фото: Блиц

Ко је Филип Нџеманзи

Доктор Нџеманзи је неурологију и неурохирургију студирао на престижним светским универзитетима у Минхену, Лондону и у САД. Титула академика додељена му је након истраживања и постављања теорије о функционисању људског мозга у свемиру. Његов допринос науци признале су све светске свемирске агенције. Био је шеф студије НАСА која се бавила проучавањем можданих функција астронаута у свемиру.

И српски истражитељи који су радили на случају трговине органима потврдили су „Блицу“ да је нигеријски милијардер био на Косову.

– Окороча је ишао на клинику „Медикус” у Приштини, која је радила до 2008. када се открило да у њој раде нелегалне трансплантације. Тада је успостављена сарадња са Тачијем. Сада су исти злочинци ОВК који су вадили органе за време рата, па онда на клиници „Медикус”, ангажовани у Нигерији. Окороча као жртве налази своје земљаке који траже знатно мање новца за вађење органа него сиротиња из источне Европе – каже извор „Блица“.

Најмање 300 Срба је отето и убијено на Косову где су им вађени органи, тврди у својој књизи бивши тужилац хашког трибунала Карла дел Понте

Верује се да је међу том сиротињом било и Срба. Ипак, „посао“ трговине органима се сада води као прави корпоративни бизнис. Зато су организатори овог ужасног злочиначког подухвата на „бизнис“ састанку хладнокрвно одлучили, како је „Блицу“ пренео један извор упућен са истрагом, да су им Срби и други Европљани, цитирамо, „много скупи и мање исплативи од црнаца“.

Нигеријски неурохирург Нџеманзи, који важи за научног радника светског гласа, каже за „Блиц” да су у читав процес умешани и лекари с подручја Балкана.

– Имамо информације да се у Нигерији већ неко време налазе лекари са подручја Косова, Србије и Хрватске, који за велики новац обављају трансплантације. Ипак, до њиховог идентитета је јако тешко доћи, с обзиром на то да никад не напуштају обезбеђене комплексе у којима се трансплантације врше. Окороча је у држави Имо практично легализовао трговину органима, уз свесрдну помоћ Тачија и осталих криминалаца – тврди Нџеманзи.

Нџеманзи каже да се центар кријумчарске мреже налази на Косову, одакле се шири по свету, од Јужне Америке до Азије.

– Тачи и Окороча су постали добри пријатељи, што показује да се два злочинца лако спријатеље. Њих двојица имају савезнике у самом врху влада Косова и Турске, као и међу државницима појединих земаља Латинске Америке – каже Нџеманзи за „Блиц”.

Случај „Медикус”

Уролог Љутви Дервиши, власник клинике „Медикус” у Приштини на којој је обављено најмање 30 илегалних трансплантација, осуђен је на осам година затвора као део међународне групе трговаца органима. Случај је отворен када је Турчин Јилман Алтун (23) затечен на аеродрому у Приштини а неколико сати пре тога боравио је на клиници „Медикус”. Његов бубрег био је намењен Израелцу старом 74 године.

Сусрет са Пацолијем

Споразум, за који Нџеманзи тврди да је само параван за крвави бизнис, потписали су у априлу 2012. године у Приштини нигеријски гувернер Окороча и тадашњи потпредседник владе Косова Беџет Пацоли.

Рочас Окороча и Беџет Пацоли. Фото: Блиц
Рочас Окороча и Беџет Пацоли. Фото: Блиц

Пацоли (64) је косовски бизнисмен и политичар, један од, како се верује, најбогатијих Албанаца на свету. Почетком 2011. накратко је био председник Косова. Пре уласка у политику 2006. је био председник и генерални директор „Мабетекс групе”, швајцарске компаније.

Предлог Магацин-а:

Србија тражи саслушање у Нигерији о косовској вези трговине органима
Медији на срском језику прикривају трговину органима и штите Шиптаре у том злочину

Аутори: В. Филиповић/В. З. Цвијић
Извор: Блиц


Напиши коментар