Енигма Теслин топ


tesla 4Једна од енигми Теслиног рада јесте његово наводно откриће новог оружја о чему је први је извештавао „Њујорк тајмс“ 8. децембра 1915. године. У тексту под називом „Теслин нови проналазак ватрене стреле“ препричава се његова изјава да је пронашао и испробао ново оружје слично лоптастим муњама које су познате као природни феномен. Новим оружјем је могуће уништити непријатељске објекте на мору, копну и у ваздуху на ма ком одстојању.

Детаљни технички опис овог проналаска никада није објављен, а колико се зна, ни сам проналазак није реализован, бар не јавно. Истраживачи се слажу да је највероватније реч о идеји примене скаларног статичког енергетског поља у разне сврхе.

По тој теорији, у третираном простору је могуће изазвати како снажан топлотни понор, тако и снажан топлотни извор. Топлотни понор гута велике количине топлоте из атмосфере чиме снижава температуру и на тај начин утиче на климатске прилике у одређеном реону. На овај начин је могуће усред лета изазвати временске непогоде са градом и тиме уништити пољопривредне приносе.

С друге стране, при стварању топлотног извора, скаларно енергетско поље диже температуру ваздуха у третираној зони на неколико стотина хиљада степени Целзијуса чиме се ваздух у датој средини јонизује и формира се светлећа лопта, слична лоптастој муњи која све што додирне спаљује. Уређај који све то постиже назван је Теслин скаларни инферометар или Теслин топ.

Овај топ, сматра се, има четири мода рада. У првом моду уређај ствара непробојни штит, у другом моду се формирају лоптасте ватрене муње које својом високом температуром могу да униште све материјалне објекте. У трећем моду могуће је изазвати експлозију која је слична нуклеарној. У четвртом моду се ствара лоптаста ватрена муња која својим снажним електромагнетским зрачењем онеспособљава телекомуникациона и навигациона средства.

Постоје тврдње да су виђени ефекти неких модова у разним деловима света као што су Техеран и Авганистан (виђена је електромагнетска лопта за коју се претпоставља да је Теслин топ у четвртом моду), Москва (идеални временски услови у време одржавања Летњих олимпјских игара). Такође, верује се да је Русија овладала овом моћном технологијом.

Тајанствени објекат

Часопис “ Aviation Week and Space Technology“ објавио је 1980. као сензацију снимак из космоса непознатог објекта у Сарисагану (СССР). Уочена је упадљива сличност овог објекта с раније познатим обликом замишљеног Теслиног скаларног интерферометра.

Извор: Вести


Напиши коментар