Нека Еу гледа своја посла и остави Војводину на миру


eu-neka-hvalaНајновија мешања делегације ЕУ у унутрашња питања Републике Србије и северне српске покрајине, је још један доказ да је њима једини циљ дестабилизација региона и инсталирање домаћих НАТО послушника на руководећа места у будућој Влади АП Војводине.

Нема више дилеме да ЕУ планира да након ових избора у Србији инсталира НАТО Владу, која ће слепо испуњавати директиве из Брисела и Вашингтона. То је једини закључак који се изводи после најновијих сугестија од стране делегације ЕУ у Србији. Оно што они захтевају од наших надлежних органа је да се аутономија Војводине никако не умањује и да се Закон о финансирању Војводине обавезно усвоји?!

Њихово позивање на Устав нема никаквог смисла, јер само у домену пољопривреде многе одредбе Устава се не поштују , као што је случај са продајом земље странцима и одредба о минимуму буџета за пољопривреду од 5%.

Ове ствари су много важније народу Срема, Баната и Бачке, јер од тих ствари зависи посао и животна перспектива великог броја људи који су везани за пољопривредно-прехрамбени сектор.

Притисци делегације ЕУ су још један доказ да је оваква покрајина у оквиру Републике Србије политички непотребна и економски штетна, и да једини позитиван ефекат по грађане северне Србије може имати преусмеравање буџетских средстава у свих 47 општина Војводине, а не у џепове владајуће покрајинске олигархије.

Аутор: Иван Костићчлан Председништва СП Двери


Напиши коментар