Руси на српском медијском тржишту


bogoljub karic1Одбегли бизнисмен Богољуб Карић, према неким гласинама, намерава да се врати у медијски простор Србије у пословној комбинацији са милионером Константином Малофејевим, блиским председнику Русије Владимиру Путину.

Циљ ове финансијске конструкције у којој би Карићи могли да буду посредници и евентуално мањински власници јесте, како се спекулише, телевизија са националном фреквенцијом, па би тај „посао“ могао да буде одрађен са ТВ Нова. рс.

Та станица емитује програм путем кабловских оператера, пошто је при додели националне фреквенције остала кратких рукава. Упућени верују да то што није спровела у дело холандска компанија БД медија инвест, власник Нова.рс, може поћи за руком породици Карић, чија је странка Покрет Снага Србије део актуелне напредњачке власти.

Замисао је, према писању „Блица“, осим националне и једна кабловска телевизија која би у почетку емитовала програм ТВ Раша тудеј, али и дневне новине, маркетиншка агенција и улагање у већ постојећи сајт Спутњик Србија.

Намера је да се, осим промоције Русије, пружи помоћ и проруској струји у Србији.
Милионер Малофејев је власник компаније Маршал капитал и у априлу 2015. године био је гост Србије приликом преношења Светог огња из Израела у Београд. На списку је руских бизнисмена под санкцијама запада.

У покушају да провере истинитост спекулација, „Вести“ су контактирале брата Богољуба Карића, републичког посланика Драгомира Карића, али се он путем СМС-а извинио што није у могућности да нам одговори. У Карићевој странци су нас упутили на породичне адвокате, а један од њих, Милорад Пањевић, каже да ништа не зна о томе.

– Сви из породице Карић су тренутно ван Србије и не могу ништа да вам кажем до идућег понедељка – рекао је Пањевић.

Извор: Вести


Напиши коментар