Едуард Лимонов: Има ли он код себе крст и глогов колац, да је прободе?


tramp clintonДва темперамента: њена груба ониска кобиља снага и упорност, његова нељудска издржљивост и кочоперни црни сарказам

Моја мајка умрла је пре осам година, али, кад год оцењујем личности из живота који нас окружује, ја на свет гледам њеним очима.

Посматрајући америчку Хилари Клинтон, замишљам шта би о њој рекла моја мајка. Ево шта: „То је дволична жена, Едик! Не веруј јој!“

Лица као што је њено можемо видети и код нас, у Русији. То је лице угојене лажљивице, лицемерке, жене која лаже увек и свуда. Није у томе нарочито вешта, па ипак упорно лаже, и зато је успешна у самопромоцији.

Претпостављам да она никад у свом животу није рекла ни реч истине.

Сви се сећају љубавне историје приправнице Беле куће Монике Левински, када је Клинтонка пред целим светом успешно одиграла улогу увређене жртве.

Међутим, после неколико година, испоставило се да је жртва пре био Дон Жуан Бил, који је бежао код приправнице да се одмори од сурове и апсолутистичке супруге. Према успоменама чланова штаба Беле куће, Хилари је сваке вечери тукла сиротог црвеноносог Била.

Сад је јасно ко је ту стварно носио сукњу, а онда је читав свет саосећао са Хилари.

Лажљива теткица и риђи неваљалац

Пред њом сад није Бил, него Доналд Трамп; видећемо да ли ће успети да се са риђим неваљалцем обрачуна као што се обрачунала са црвеноносим студентом Билом. Није сигурно да хоће.

После супер-уторка они су се нашли лицем у лице: лажљива теткица Клинтонка и стари риђи дрски момак Трамп. Ко ће кога?

Карикатуристи их представљају као два тркача, а било би праведније да их представе као јахаче који један другог зауздавају.

Да ли ће он зауздати теткицу широких кукова и на њој одјахати у президентство, или ће она њега савладати мађијама, појахати и потерати ждрепца, ударајући га мамузама тексашких чизми, и он ће изнемогао треснути на пола пута, у пени и зноју, не доскакавши до Беле куће.

Нема смисла да вам овде демонстрирам с каквим су показатељима они дошли из ових или оних држава, свуда около је пуно података. Ако пожелите, имаћете све информације, ја вас позивам да схватите суштину овог конфликта.

Развићу започету метафору бесног галопа свеамеричке таште на риђем коњу који каса, и риђег јахача на лажљивој снажној кобили с мудима (то није непристојност, него прецизни руски фолклор).

Она жели да Америка остане она стара, погружена у уобичајене кошмаре, он жели да Америци сване.

Видео сам испод њене горње усне

Два темперамента: њена груба ониска кобиља снага и упорност, његова нељудска издржљивост и кочоперни црни сарказам. Хилари је свеамеричка вештица, а Трамп – риђи момак који се подсмева и руга ноћним кошмарима, који је дошао да победи у федералном америчком родеу, а за вештице га баш брига, тако се он понаша.

Нама Трампа покушавају да представе као стару снагу, расисту и реакционара, другара кју–клукс-клановаца, док је он, наравно, апсолутно нова снага наших апокалиптичких времена, победник над вампирима. А главни вампир је – теткица Хилари.

Очима моје мајке видео сам очњаке испод њене густо напудерисане горње усне. А ви, јесте ли их видели?

Има ли он код себе крст и глогов колац, да је прободе?

Надајмо се да има.

Извор(руски): Свободная пресса
Превод: Ж. Никчевић
Извор: Нови Стандард


Напиши коментар