Никита Бондарев: „Косово је света земља натопљена српском крвљу“


Косово је пример српског мучеништва
Косово је пример српског мучеништва

„Ако се Косово посматра са верског гледишта, онда постаје јасно зашто је Србима тако важна та колевка српског хришћанства. Управо на тој земљи Срби су изложени свим могућим гоњењима“, тврди руски научник Никита Бондарев, а преносе руски медији.

Није лако бити хришћанин у Европи

– Косовско мучеништво је настављено бомбардовањем од стране НАТО-а. Косово је у правом смислу света земља натопљена српском крвљу – објаснио је Бондарев руски медијима.

– Ако изађемо из верског аспекта, можемо да се ухватимо само за историју. Али, ту за сваку српску историјску тезу Албанци или Турци имају своју реваншистичку тезу. Историјски, хришћански Запад доприноси гоњењима Срба на Косову. Он је 1999. бомбама убијао стотине невиних људи, а данас се НАТО приказује Црној Гори као последња нада и фактор стабилности. Стратешки циљ НАТО у Црној Гори је јасан: треба попунити геостратешке празнине и одузети Русији њеног вековног савезника – изјавио је руски научник, преносе руски портали.

– Тотална хришћанофобија је данас забележена у преко 140 земаља света. На Блиском истоку се смањење броја хришћана већ мери милионима. То фактички представља опасност нарушавања конфесионалне равнотеже, али и политичке дестабилизације читавог региона. Да ли је случајно што западне земље не осуђују гоњење хришћана у свету? – пита се Константин Долгов, амбасадор за посебне мисије Министарства спољних послова Русије, а преносе руски медији.

„Нек признају геноцид хришћана на Блиском истоку“

– У западним земљама данас не само да није модерно, него је и опасно отворено се декларисати као хришћанин. Када би Запад признао геноцид хришћана на Блиском истоку, то би значило да признаје агресивност и кратковидост сопствене политике. Због тога се гоњење хришћана у западним медијима прећуткује из чисто рационалних побуда – закључује Долгов.

Професор Универзитета у Бејруту Сухејл Фарах наводи забрињавајуће бројке:

– Хришћанска емиграција стално расте. У Турској је, на пример, 1914. године било 18,9% хришћана. Данас их нема више од 0,1%. Исто се дешава у Либану, Сирији, Јордану, па чак и на Светој Земљи. У просеку, у арапском свету хришћана нема више од 5%, а те бројке се и даље смањују – наводи професор Фарах, а преносе руски медији.

Извор: Vestionline


Напиши коментар