Сорошев човек саветује Меркелову о избегличкој кризи


Џорџ Сорош
Џорџ Сорош

Портал Епох тајмс открива спрегу 85-годишњег финансијског магната Џорџа Сороша и креатора „дила“ између ЕУ и Турске Гералда Кнауса, који је шеф Европске иницијативе за стабилност (ЕСИ), финансиране од стране америчко-мађарског милијардера који је богатство згрнуо шпекулцијама на берзи.

Аустријанац Кнаус је већ месецима саветник Меркелове у избегличкој кризи, а у интервјуу листу „Велт“ изјавио је да саветује политичарима да број избеглица саопштавају тако да „звучи мање претеће“.

Тако, примера ради, требало би да говоре о контингентима о 900 избеглица дневно, што ће Европа лакше да свари него бројку од 330.000 годишње. Кнаус је такође прошлог септембра презентовао план за преузимање 500.000 избеглица годишње из Турске.

Једна од вођа антиисламског покрета ПЕГИДА, Татјана Фестерлинг, директно је прозвала канцеларку Ангелу Меркел да се управља према диктату америчког милијардера Џорџа Сороша, који је више пута прозиван да подржава неконтролисану илегалну миграцију.

Госпођо Меркел, кажем вам да онај ко допушта да владин посао води Сорош, тај чини државну издају.

Она је подсетила да је мађарски премијер Орбан још раније за Сороша рекао да је стратег избегличке кризе и упоредила га и сама са „полуделим секташким вођом“ .

У Немачку је у току прошле године пристигло два милиона странаца, прва је процена Савезног завода за статистику у Визбадену. Према наводима ове институције, то је највеће досељавање у Немачку од постојања статистике. Разлог је у првом реду јак прилив избеглица које траже азил у Немачкој.

Како је истовремено око 860.000 странаца наставило да мигрира, произилази из свега салдо од 1,14 милиона досељеника – што је највиши регистровани број странаца у историји Немачке.

Зашто не остану?

Немачки професор и социолог са Универзитета у Бремену, Гунар Хајнзон, предлаже као решење за актуелну кризу да избеглице једноставно остану на Блиском истоку. Он је иницирао да Меркелова и ЕУ преговарају са Организацијом за исламску сарадњу (ОИЦ), која обухвата 57 исламских држава са преко 26 милиона квадратних метара територије, што је 75 пута веће него површина Немачке и скоро седам пута веће од територије Европе. Десет милиона избеглица би тамо чинило само 0,6 одсто од 1,5 милијарди становника, а 100 милиона муслимана би чинило мигрантски удео од 6 процената, што је занемарљиво у односу на европске сразмере.

Прошле године је порастао број досељених за 49 одсто, док је број одсељених порастао само за 12 одсто. „Салдо досељавања се тиме скоро дуплирао у прошлој години“, наводи се у извештају.

Једно фрајбуршко истраживање је дошло до закључка да ће се до краја ове године број избеглица у најбољем случају редуковати на 1,8 милиона, а у најгорем случају ће достићи чак 6,4 милиона новопридошлица у Немачку!

Предлог Магацин-а:

Едуард Лимонов: Арапски вуци су ушли међу фројлајн-овчице – Келн је показао шта ће даље бити

Извор: Vesti online


Напиши коментар