Запаљена српска кућа у Ораховцу


kosovo droga 2Kућа Томе Баљошевића, Србина који је киднапован, па убијен јула 1998. године, је запаљена, рекли су Танјугу Срби из тог града у Метохији.Kућа Томе Баљошевића, Србина који је киднапован, па убијен јула 1998. године, је запаљена, рекли су Танјугу Срби из тог града у Метохији.

Кућа је запаљена док је трајала посета „заменика премијера у Влади Косова“ Бранимира Стојановића Ораховцу, односно за време састанка који је одржан са мештанима Ораховца и Велике Хоче. Пожар су приметиле комшије и позвале ватрогасце.

Дошли су и припадници косовске полиције.

У пожару је изгорела једна соба, пошто су на средини те просторије подметачи запалили гомилу новина.

Кућа Томе Баљошевића се граничи са кућом у којој живи председник Привременог органа општине Ораховац Голуб Кујунџић, па је права срећа да се пожар није раширио и захватио његову кућу.

Кућа Баљошевића је иначе напуштена, а њени власници и укућани су приликом напада Ослободилачке војске Косова на Ораховац јула 1998. године киднаповани – Тома и његов син Саша, супруга Славка, снаха Снежана и једногодишњи унук Нинослав.

Две жене са дететом су ослобођене из логора ОВК после 12 дана, а Тома и Саша су пронађени мртви. Сахрањени су на гробу Лешће у Београду.

У кући не живи нико од 1999. године.

Извор: РТС


Напиши коментар