Би-Би-Си дао реч очевицима који тврде да је малезијски Боинг оборио украјински ловац


avion-ukrajinaБританска теле-радио компанија Би-Би-Си најавила је да ће емитовати шокантан документарни филм о обарању малезијског путничког авиона Боинг изнад Донбаса у јулу 2014-те године.

Како преноси британски лист Sunday Express – у тексту под насловом „Украјински ловац оборио малезјски MH17” чији аутор је Дејвид Стефенсон, филм је препун нових подробности о тој трагедији. Међу тим „подробностима“ је, нема сумње, најважнија – да су Британци у филм укључили исказе очевидаца који су им испричали да су у небу изнад градића Сњежноје – где се трагедија догодила – видели „два авиона“. Неки су чак рекли: да су видели и „лансирање ракете“, а затим чули „експлозију“.

Ово подразумева главно: да је малезијски Боинг оборио украјински ловац, а не „руски сепаратисти из Донбаса“ ракетом земља-ваздух („Бук“) са земље.

Sunday Express тврди да је Би-Би-Си у филм укључио и сведочење Наталије Бероњине која тврди да је који тренутак пре експлозије видела „два авиона“ и нагласила да је други одмах потом направио заокрет и почео да се лети „у супротном смеру“.

Немачки новинар Били Сикс је – да подсетимо – претходно објавио да је разговарао са око 100 људи који су могли видети шта се догодило и да је од седморо рекло да је „својим очима“ видело „ловац“ који је оборио малезијски авион.

Према истом листу, у филму се допушта могућност да су све биле умешане и америчке и холандске тајне службе.

Извор: Факти

ббц, боинг, донбас, медији, русија, украјина
http://www.magacinportal.com/2016/04/25/bi-bi-si-dao-rec-ocevicima-koji-tvrde-da-je-malezijski-boing-oborio-ukrajinski-lovac/


Напиши коментар