Грчки Митрополит: Ми сада исламизујемо своју земљу


mitropolit pavleСервијски и Козански митрополит Павле, којег цитира AgionOros.ru говорио је о теми миграната који су преплавили Грчку.

„Веома сам забринут. Зашто су Авганистанци, Пакистанци и Иранци решили да имигрирају баш сад? Зашто? – рекао је владика. – Сулејман Величанствени није могао да освоји Беч, а сад, у мирно време, видимо покушај османизације Европе.

Шта ћемо да радимо? Јер то се дешава у време кад се Грчка суочава с демографском кризом. Сигуран сам да ће се се значајан део миграната настанити у нашој земљи за стално.

За шта су се борили наши преци 1821. године? (владика говори о народноослободилачком устанку против Турака, – прим. ред.). Они су погинули за слободу Грчке. А ми сад исламизујемо своју земљу.

Служио сам у САД 1995. године и чуо сам речи Хенрија Кисинџера: «Морамо да дисциплинујемо овај народ [Грке] да нам не смета на Медитерану и на Средњем истоку.» Сад се овај став остварује на наше очи.

Док ми пружамо помоћ избеглицама наша економија пропада. Они су преплавили путеве и отежали саобраћај. Притерани смо у ћошак уместо да добијемо захвалност за то што смо с дошљацима поделили последње парче хлеба.“

Предлог Магацин-а:

Митрополит Амвросије: Ускоро ће нам преостати само да отпевамо Грчкој „вјечнају памјат“

Са руског Марина Тодић
Извор: Православие.ру

Грчка, евроскептицизам, избеглице, исламизам, православље
http://www.magacinportal.com/2016/04/14/grcki-mitropolit-mi-sada-islamizujemo-svoju-zemlju/


Напиши коментар