Михаило Меденица: Не обећавам мед и млеко, нисам ја ни пчела ни сименталка


Александар Вучић у Врњачкој Бањи (Фото: Танјуг)
Александар Вучић у Врњачкој Бањи (Фото: Танјуг)

Што би онај из „Мали Будо“ рекао: „Какав је Вучић мене краљ“, ал озбиљно, јесте, краљ Иби углавном, но монарх је монарх!

Наиме, миропомазујући по Врњачкој Бањи поручио је цвећу, дрвећу, веверицама, ластама, оним мученицима на опоравку тамо, Зорану Бабићу који је висио с највише гране и заурлавао: „Пишкио нисам шест месеци и нећу – само у теби видим срећу“, и егзалтираној „маси“: „Не верујте онима који обећавају да ће тећи мед и млеко, они само желе власт“, након чега је раширио крила, облетео два круга око града и свечано отворио кесицу бомбона, које је страначко обезбеђење отело неком шврћану које се дрзнуло да шапне мами: „Гладан сам“!

На отварању кесица ће, наравно, бити упослено 10.000 младих и још толико на сисању бомбона (срам вас било ако сте и помислили како далеко већи број грађана увелико већ сиса), чим изгуби изборе на којима ће победити јер не обећава мед и млеко, с обзиром да му није само до власти!

Њему је до мандата што не подразумева власт априори, али некако иде уз њу, па шта ће, сиромах, ко на свадби кад пијани ујак десет пута тражи исту песму оркестру тако и он мора да удовољи народу који прети масовним самоспаљивањем или уласком у „Парове“ и на „Фарму“- уколико не победи?!

Мед и млеко заиста не обећава, није ни пчела ни сименталка- више се то своди на хлеб и воду, с тим што ће вода махом бити преусмерена на „капиталне“ пројекте како би Синиса Мали, Горан Весић и ресто СНС вртића имало чиме да се занима и оправда визиткарте с рогобатним функцијама, док ће хлеба бити у изобиљу, у информативним емисијама и дневницима углавном!

Не, човек заиста не обећава (каква игра речи), јер све што је обећао и испунио је, сад му остаје само да планира за даље, за разлику од осталих који обећавају а иза себе немају ни мандат скоро па испуњених обећања!

Фото: Информер
Фото: Информер

То, скоро па испуњених није покуда, напротив, његово је било да обећа, а што су се виша сила, светске завере и уроте, инострани фондови, виле и вилењаци, шумски змајеви и Штрумпфови испречили реализацији- е па за то не може Вучић да буде крив!

Оно што је било баш до нега учинио је- обећао је да неће дирати у пензије и плате и није, осим што јесте, али само због тога јер су пензионери сами инсистирали, готово наврли, да врате део новца који им не припада – сморивши га ко онај пијани ујак на свадби: „Узми, бре, десет одсто ил’ ћу да уватим младу за дупе и направим скандал! Узми, море, и двадесет да не бих сад налупао шамаре и музици и младином ћалету“!

То што су неки остали без посла, на улици, постали социјални случајеви иако им је обећавано другачије, па извините, ни једног тренутка није обећавао бољи живот за најкасније шест месеци, или се пакује и одлази!

У ствари јесте, али није обећао свима, а сви запели као да је баш на њих мислио, а лепо је напоменуо: „Обећавам бољи живот свима који су у врху странке, а осталима да ћу учинити све како би Станија и Змај од Шипова зарађен новац инвестирали у Србију“!

Е, сад, то што Станија није била заинтересована за куповину железаре и улагање у привреду, а обневидели Змај никако да изађе из „Парова“, за то никако није крив отварач кесица, грисина, смокија и Вулина!

И зато му верујем! Иза њега нису велике а шупље речи већ само шупљина између реченог и учињеног, а испред њега је само избори које вероватно неће добити али ће их освојити како би са само две године, илити, тричавих 730 дана (лепше звучи) учинио све како би за 1460 дана (заиста много лепше звучи) у Србији текли мед и млеко, и то с вимена исте краве!

Понављам: зато је Вучић мене краљ, јер код њега заиста нема популизма и говора тек да би се нешто рекло!

Он што каже то и не учини, што је далеко поштеније од оних који обећавају па не испуне!

Као што СНС-ов слоган вели: „Србија побеђује“, осим у случају да победи Вучић, ал ко је крив Србији ако обећа Вучићу па не испуни, не може он да испашта за њене грешке – није му чак ни коалициони партнер…

Извор: Фејсбук страница Два у једанСтање ствари

александар вучић, Избори 2016., Михаило Меденица, политика, србија
http://www.magacinportal.com/2016/04/14/mihailo-medenica-ne-obecavam-med-mleko-nisam-ja-ni-pcela-ni-simentalka/


Напиши коментар