Ранко Пивљанин: Протект и протетика


Откако је Угљанин министарску фотељу у Београду заменио пазарским диваном он стално има неке идеје које су на ивици здраве памети
Откако је Угљанин министарску фотељу у Београду заменио пазарским диваном он стално има неке идеје које су на ивици здраве памети

За милион и кусур евра колико Босанско национално веће добија из буџета Србије како би Бошњаци у Санџаку били „дискриминисани и народ под претњом“ (оп.ц БНВ) Сулејман Угљанин је могао направити неки бољи бизнис, да баш не увози плаве шлемове.

Међутим, откако је министарску фотељу у Београду заменио пазарским диваном он стално има неке идеје које су на ивици здраве памети и болесних амбиција.

Тако му је пре неки дан синуло да у име Бошњачког националног већа упути захтев Савету безбедности УН како би исти хитно послао међународне снаге у циљу „спречавања конфликата и заштитиле бошњачког народа у овом делу Србије као и „превентивног онемогућавања новог таласа државног терора, злочина и етничког чишћења у Санџаку.“

Кад ово човек прочита, дође му да лично стави плави шлем на главу – док се не авизају ови Бан Ки Мунови, њима , ипак, треба мало времена – и потрчи у Санџак не би ли спасио шта се спасити може пред том пошасти. Пре свега, Сулејмана Угљанина, тог фактора санџачке стабилности и промотера дивних међунационалних односа.

Али, с обзиром, шта је све до сада човек рекао и остао жив, вероватно ћемо га живог и здравог (Богу хвала) затећи и овај пут, само је нејасно о чему би егленисали.

За почетак, са њим би могли да попричају управо Бошњаци чије је национално веће узурпирао претварајући га у експозитуру своје странке и свим силама се труди да их посвађа са комшијама.

Јер, тешко да ће било који частан човек у Санџаку (био он православац или муслиман) – на нашу срећу и Угљанинову жалост, таквих је већина – наћи неки сувисао разлог и повод за овај драматични апел лидера СДА Савету безбедности.
Зато, један предлог! Од оних државних пара, Угљанину као стоматологу треба купити зубарску столицу, тутнути му бушилицу у руке и нек поправља кварне зубе.

Уместо да вади здраве!

Извор: Искра


Напиши коментар