Тихи терор се наставља: Србима са Косова запаљена шума


kosovo droga 2У селу Црколез, у општини Исток на Косову и Метохији, подметнут је пожар на три локације, а породици Савић изгорело је преко 50 ари шуме, речено је „Танјугу“ у косовском Министарству за повратак и заједнице.

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић рекао је Танјугу да је веома забринут због учесталих инцидената у општини Исток, и да је након пожара у Синају пре неколико дана, када је Зувићима запаљено 1.000 бала сена, вечерас подмеднут пожар у селу Црколез.

„Мештани су са правом уплашени и посебно брине чињеница да још увек нисмо сазнали претходне пиромане, и питамо се да ли иста група има намеру да ове људе заплаши. Министарство на чијем сам челу ће помоћи мештанима Црколеза да након инцидента остану исто онако одлучни као и када су остали у још тежим тренуцима, када су били под свакодневнин притисцима и нападима“, истакао је Јевтић.

Поручио је да Срби у овом селу овога пута неће бити сами у борби за опстанак на Косову и да ће им материјалну штету надокнадити и да се нада да ће и страх заједнички пребродити.

Јевтић, који је најоштрије осудио вечерашњи инцидент, позвао је надлежне да стану у заштиту невећинских народа на Косову, пронађу и казне починиоце.

Пожар је подметнут на три локације, а већа штета спречена је захваљујући интервенцији ватрогасаца.

У селу Црколез у општини Исток живи око 60 српских породица.

Извор: Танјуг


Напиши коментар