Владика сиријске православне цркве: Ислам ће прогонити хришћане у Европи!


islam evropaВладика сиријске православне цркве за Швајцарску и Аустрију, Дионисије Иса Гирбиз, изазвао је бурна реаговања пошто је у интервјуу за швајцарски лист „Tagesancajger“ изјавио да се већ сада назире почетак прогона хришћана у Европи.

– Данас је судбина хришћана на Блиском истоку жалосна, а оно што чине хиљаде бораца терористичких група Исламска држава, талибана или Ал Каиде, није ништа друго него продужење геноцида започетог 1915. године – рекао је он. Те године је готово два милиона хришћана убијено, а милиони натерани да пређу у ислам.

– Од самог почетка, пре 1.300 година, постоји „исламски програм“ да хришћане терором протерају са Блиског истока – тврди Дионисије. Он сматра да је будућност више него неизвесна за хришћане у домовини његове цркве, у Сирији и Ираку.

islam1

Дионисије Иса Гирбиз живи у капуцинерском манастиру Арт на језеру Цуг и одатле води своју заједницу коју чини 10.000 верника у тој земљи, као и 4.000 у Аустрији. Он сам је рођен на истоку Турске, коју назива „непријатељем хришћанства“.

– Почетком века у региону турско-сиријске границе живело је 250.000 Јермена, а данас их тамо практично више нема – упозорава овај црквени великодостојник.

Европску политику мирољубивог суживота различитих култура и религија по доласку таласа азиланата на Стари континент, овај владика назива „више него наивном“. Међу избеглицама има много терориста, каже он и пита Европљане: „Зашто их државе Персијског залива, Емирати, Катар, не примају? Јер је план да иду у Европу и исламизују је.“

Овај процес не може да прође мирно, а почеће тако што ће број муслимана нагло да се повећа стварањем породица са великим бројем деце, каже Гирбиз.

– За 20 до 30 година у Европи ће постојати муслиманска већина. Половина жена у Европи носиће хиџаб, сматра он, и потом истиче да не позива на мржњу, али сматра да „када ислам преузме моћ, почеће прогони. Оно што се данас дешава на Блиском истоку, десиће се и овде у Европи.“

Предлог Магацин-а:

American Thinker: Европа ради на свом самоуништењу – одлучније него икад
Погледајте реакцију муслимана на „хришћанске патроле“ у Великој Британији (Видео)
Пољски магазин: Исламско силовање Европе

Аутор: Б. Божин
Извор: vesti-online


Напиши коментар