Капетан Драган: Хрватска jе изграђена на прогону Срба


kapetan-draganДраган Васиљковић, познатиjи као капетан Драган уверен jе да ће процес коjи се против њега води у Хрвтскоj доказати да jе та држава грађена на прогону Срба и монтираним процесима, те да ће то бити прилика за документовање историjских чињеница.

A за то се вреди борити, поручио jе Васиљковић у интервjуу за франкфуртске „Вести“ из затвора у Сплиту.
„Ниjе наjважниjе да изађем из затвора. Tо се мора догодити наjкасниjе за три године. Чак ниjе толико важно ни што ћу пред хрватским правосуђем доказати своjу невиност. Наjважниjе jе што ће оваj процес против мене показати да jе Хрватска грађена на прогону Срба и монтираним процесима. Tо ће након овог суђења бити документована и прихваћена историjска чињеница“, рекао jе он.
Oбjашњава да процес ниjе усмерен против њега, већ против неокаљаних, узорних симбола сваког поштеног Србина, „Kнинџи“ и њиховог команданта.
Циљ jе, према његовим речима, да се упрља и лажно представи све оно што jе током рата у Хрватскоj било чисто, часно и српско.
“Гарантуjем вам да им то неће поћи за руком. У сваком окршаjу са усташама jа сам изашао као победник и сигурно ћу изаћи и у овом. Oваj процес ће од Kнинџи направити jош веће легенде jер ће кроз процес изаћи на видело сва њихова хероjска дела и њихов витешки ратнички однос на коjи сам нескромно и бескраjно поносан“, навео jе Васиљковић.
Поносан jе, каже, и на сваког поjединца коjи jе био под његовом командом,  без изузетака!
„Наравно, и моjа одбрана би све то много лакше и брже припремила да држава Србиjа осећа обавезу да штити своjе грађане коjи су показали спремност да ставе на коцку своj живот за одбрану Србиjе и њеног народа”, рекао jе Васиљковић.
Васиљковић се пожалио што нема подршку државе Србиjе у овоj борби, док jе диjаспора помагала.

Капетан Драган, показује лобању нађену 1991. године у Глини (Република Српска Крајина) на којој су исписана српска презимена.
Капетан Драган, показује лобању нађену 1991. године у Глини (Република Српска Крајина) на којој су исписана српска презимена.

“Jавност мора да зна да jа нисам све ове године у затвору због „неких своjих недела“, већ зато што сам Србин и што сам jако добро обављао своjу дужност.
Што се тиче услова у затвору Васиљковић каже  да jеу односу на аустралиjски, сплитски затвор „одмаралиште“ са погледом на море, те да jе кухиња врунска, а особље љубазниjе у односу на оне у наjскупљем хотелу Црне Горе.
„За ових, скоро годину дана колико сам у затвору у Сплиту не могу да приjавим ни наjмању неприjатност. Jош ми се ни jедном неко од особља ниjе обратио са ‘ти’, а границама дозвољеног чине све што могу да и мени и осталима олакшаjу боравак у затвору“, навео jе Васиљковић.
http://www.magacinportal.com/2016/01/11/optuznica-protiv-kapetana-dragana-na-klimavim-nogama/
 
Извор: Танјуг
драган васиљковић, капетан драган, Монтирани процес, неправда, суд, хрватска
http://www.magacinportal.com/2016/06/28/kapetan-dragan-hrvatska-je-izgradjena-na-progonu-srba/


Напиши коментар