"Новак није само наш син, него свих Срба у свету"

tri prsta novakСрпски геније Новак Ђоковић и даље је у жижи јавности. Начин на који доминира светским тенисом и са поносом промовише Србију је за дивљење. Отац и мајка најбољег српског тенисера Новака Ђоковића, Срђан и Дијана, изјавили су да су најпоноснији родитељи на свету.

– Не само да смо ми најпоноснији родитељи на свету, него и читава нација. Он је не само наш син него свих Срба где год се налазе на свету – изјавили су Срђан и Дијана Ђоковић у емисији „Да, можда не“ на Радио телевизији Србије.

Предлог: Новак Ђоковић дао 100.000$ за децу Србије

Мајка нашег аса подсетила је ко је у Новаку видео невероватни таленат.
– Јелена Генчић нам је рекла да није видела талентованије дете још од времена Монике Селеш. Ми смо се изненадили. Послали смо га у тениску академију Николе Пилића. Био је вредан. На пример тренинг је почињао у два, а он је већ у пола два био испред хале. Када су га питали зашто си дошао раније, рекао је: „Морам да се загрејем за тренинг – рекла је Дијана.
Срђан Ђоковић је истакао да је Новаку увек био циљ да буде најбољи.
– Ниједног секунда нисмо му дали да промени циљ и да каже да ће да буде 20. на свету. Неколико година је био број три, а онда је дошао циља и постао најбољи на свету. Јелена Генчић и Никола Пилић су најзаслужнији за Новаков успех – рекао је Срђан и додао:
– Ми смо га кроз читав живот пратили. Породица му је дала додатну снагу да пређе додатни пут. Он је то знао и зато је стигао до врха.

Предлог: Ђоковић сакупио 1,4 милиона долара за децу Србије

О томе шта је Ноле урадио за Србију, Срђан је рекао:
– Он је једно злато, не породично него српско. Ја сам велики оптимиста, али је он све моје снове остварио пре неколико година. Ово је све бонус. Путовали смо по свету када је био јуниор, није нам било пријатно. Гледали су нас чудно, окретали главу. Та ситуација га је додатно очврснула. Сазрео је брже од осталих вршњака. Због тога је стамен. Сећам се 2007. када је победио Родика, Федерера и Надал и када је после освајања турнира званични спикер рекао да је Ђоковић из Хрватске. Он је одговорио да је то све то исто и одушевио навијаче широм света. Показао да је грађанин света. Он поштује људе других раса и вера. Новак никога не вређа, а зна да одговори када га увреде – истакао је отац најбољег тенисера данашњице.
http://www.magacinportal.com/2015/06/19/novak-djokovic-imam-privilegiju-da-predstavljam-srbiju/
Извор: Вести
Дијана Ђоковић, Новак Ђоковић, Спорт, србија, Срђан Ђоковић, српство, Тенис
http://www.magacinportal.com/2016/06/10/novak-nije-samo-nas-sin-nego-svih-srba-u-svetu/

Напиши коментар