Пол Крег Робертс: Шта тера Америку на рат са Русијом?


Пол Крег Робертс
Пол Крег Робертс

Пре свега, Сједињене државе немају медије. Имају Министарство пропаганде. Медији у Сједињеним државама служе систему војне безбедности и неоконзервативцима, а њихова идеологија је светска хегемонија. Контрола над целим светом у Америци значи и контрола над Русијом и Кином.


Неоконзервативци кажу да је историја изабрала Сједињене државе да буду империја која влада светом. Зато и говоре да су Сједињене државе незаобилазна држава, а да су Американци посебан народ. То је идеологија, иста као Хитлерова. Други нису важни.
Неоконзервативци чине напоре да дестабилизују Русију. Зато се у Грузији и Украјини догађа шта се догађа. То је разлог и за војне активности НАТО пакта и Сједињених држава на руским границама. Овим се жели дестабилизовати руска влада, мада се неоконзервативци припремају да све претворе у рат.
Иза жеље за ратом постоје разлози; на пример да војно-индустријски комплекс треба да буде нахрањен из владиног буџета, јер и његова зарада у потпуности зависи од буџета. Зато му је потребан непријатељ. У време Хладног рата, имао је одличног непријатеља. И зато се сада тежи томе да се понови Хладни рат, а то је постао и један од начина притисака на Русију.
У Европи, Вашингтон користи страх: погледајте, напашће вас Руси, морамо да вас заштитимо! Овим се ствара већи страх и државе упадају у збрку.
Имамо и неолиберално крило америчког естаблишмента. Они сматрају да само треба довољно да притисну Русију и, онда ће Москва да се повинује и пристане да буде нека врста вазалске државе.
Они сматрају да треба ”натерати Русију да користи своје ресурсе за војни развој, па ће тако домаћа руска економија страдати”.
Све ове ствари су плански изведене, све су опасне јер све воде ка рату, али је најопаснија идеологија Неоконзервативаца. У њиховој доктрини се јасно наводи да је главни циљ спољне политике Сједињених држава спречавање напретка Русије.
Извор: Катехон
глобализам, конфронтација, нови светски поредак, Пол Крег Робертс, русија, САД
http://www.magacinportal.com/2016/06/10/pol-kreg-roberts-sta-tera-ameriku-na-rat-sa-rusijom/


Напиши коментар