Покемон Го — ЦИА камера у сваком дворишту, кући … и војној бази


pokemonРећи ћу вам нешто занимљиво о «Покемон Го» игри.

Три пута сам већ до сада давао интервјуе на ову тему због чега сам морао да тражим информације из примарних извора на енглеском.
Креатор: Niantic Labs. Интерно покретање Гугла. Везе Гугла са Великим Братом — то сами потражите на Гуглу, ја ћу мало дубље објаснити ствари.
— Ниантик је основао Џон Хенк (John Hanke) који је такође основао Keyhole, Inc («Кључаоница») — пројекат за мапирање површине откупљен од стране тог истог Гугла и на чијој су основи креирани Гугл-карте, Гугл- Земља, Гугл-приказ улица.
Keyhole, Inc спонзорише фонд Ин-Кју-Тел (In-Q-Tel). Овај фонд ЦИА-е, званично је основан 1999. године.
Користећи се горе наведеним апликацијама, решили су важне задатке:
— Надоградња мапирања површине планете, укључујући путеве, базе и тако даље. А раније су карте биле стратешке и поверљиве — грађанске карте су чак намерно прављене са грешкама.
— Аутомобили-роботи Гугл-Стритс су мапирали чак и најмање улице града, путељке, аутомобиле, лица…
Остало је решити само још један проблем. Како заћи у наше домове, подруме, касарне и тако даље по списку?
Niantic Labs производи сјајну «заразну» игрицу, модеране технологије више реалности.
Када преузмете апликацију, дате јој права (приступ камери, микрофону, жироскопу, Џи-Пи-Есу, У-Ес-Беу итд), а ваш телефон завибрира и јави да су прва три покемона ту! (Прва три су увек ту одједном и у близини).
Игра захтева да их усликате са свих страна, а затим награди ваш први успех. А истовремено добије фотографије ваше тренутне локације, укључујући и положај и угао нагиба телефона.
Честитамо! Управо сте снимили ваш стан! Да објашњавам даље?
pokemon americki vojnik mosul
Инсталирањем игре ви прихватате услове под којима можете да инсталирате ову игрицу. А ти услови нису прости. Ниантик вас и званично упозорава: «Ми сарађујемо са државним органима и приватним компанијама. Можемо да им откријемо било какве информације о вама или вашем детету….». Али ко то чита?
Ту је и тачка 6: «Наш програм није у стању да испуни захтев вашег претраживача «Не прати» — «Do not track».
Осим добровољног и веселог мапирања свега и сваког, отварају се још неке интересантне могућности. На пример, неко пожели да сазна шта се ради у згради, на пример, Државне думе? И десетинама посланика, чистачица, новинара завибрира телефон: «Пикачу је близу!!!». А срећни грађани изваде своје паметне телефоне, активирају камере, микрофоне, Џи-Пи-Ес, жироскоп … и почну да се окрећу гледајући у екран и пошаљу терабајте видеотока и… Бинго! Свет се поново променио, постао је другачији.
Добро дошли у нову еру.
Извор: srb.news-front
апликација, гугл, игра, Локација, Покемон Го, САД, циа, шпијунирање
http://www.magacinportal.com/2016/07/19/pokemon-go-cia-kamera-u-svakom-dvoristu-kuci-vojnoj-bazi/


Напиши коментар