Салих Селимовић: Ни током турске окупације се муслимани нису молили на улици

Ноћни намаз на Тргу у Новом Пазару, јул 2016. Ноћни намаз предводио је гост из Саудијске Арабије, шејх Мухаммед ел Матруди. Фото: sandzakpress
Ноћни намаз на Тргу у Новом Пазару, јул 2016. Ноћни намаз предводио је гост из Саудијске Арабије, шејх Мухаммед ел Матруди. Фото: sandzakpress

Расмуфтија и даље делује на оба поља, и као политичар и као верски поглавар. Невероватна је злоупотреба и компромитација исламске вере у нашем крају. На улицама и јавним трговима се никада нису обављале никакве молитве и намази.

За време турске окупације су постојала у градовима посебна заклоњена места изван градских језгара где су се у време Рамазана у спарним летњима данима обављале теравије, односно молитве после јације. Та места су се звала мусале.
Овакве масовне молитве на јавним местима и по улицама су чисте провокације и инаћење. Права верска осећања су интимна ствар човека. Да се Мухамед дигне из мезара и види како наши муслимани овде и у неким деловима Босне верују, побегао би одавде главом без обзира.
Ово што ради Исламска заједница у Србији, коју воде Дудић и расмуфтија, изван је курана и хадиса. Ово је тотална политизација ислама у циљу реисламизације по сваку цену. Плашим се да то никако неће ваљати.
Људи који то организују сигурно су одлично плаћени да врше такве провокације и претње миру на и онако нашем ровитом и несрећном простору. Шта је Босна доживела када је муслиманско руководство почетком деведесетих кренуло тим путем? Никако да се опаметимо.
Ти који све то замесе и добро се обогате и они ретко страдају. Ту је глупа маса народа да буде топовско месо, као што се углавном и догађа.
Нека нам је Бог на помоћи.
Извор: srb.news-front
исламизам, нови пазар, политика, рашка, србија
http://www.magacinportal.com/2016/07/12/salih-selimovic-ni-tokom-turske-okupacije-se-muslimani-nisu-molili-na-ulici/

Напиши коментар