Фашизам еUропске Хрвастке: Срби у Хрватској у страху што су Срби


milorad pupovacЗаступник СДСС у Хрватском сабору Милорад Пуповац упозорио је на страх у којем Срби живе у Хрватској који се, како каже, непрестано подржава и подсиче пре свега због тога што су Срби.

Пуповац је на свом Фејсбук профилу истакао да Срби непрестано живе у страховима који се обнављају и који имају политичку и духовну моћ у Хрватској.
Поред страхова, као што су они везани уз запослење, дугове, здравље и будућност деце, а које деле с већином хрватских грађана, Срби, многи од њих, живе у страху због тога што су Срби„, навео је Пуповац.
Указује да се Срби боје да кажу да су Срби.
Боје се да покажу да имају везе са Србима и њиховим институцијама. Боје се преносити своју припадност српском народу на нове генерације. Дакле, многи од Срба не живе с осећајем слободе већ с осећајем страха„, истакао је.
Додао је да Србе у повратничким срединама мучи сиромаштво, а Србе у градовима страх.
Навешћу пример о којем сам недавно слушао. У једном граду, а није једини с таквом причом, верници неретко моле свог православног свештеника да им у кућу не долази у мантији већ да до њих дође у цивилном оделу, а да мантију обуче кад уђе у њихову кућу или стан„, написао је.
У истом граду чујемо, каже Пуповац, да ученица која долази у православну цркву на веронауку због, у најмању руку наставничиног нетактичног комуницирања у разреду, открива њен верски идентитет и подвргава је веома неугодним реакцијама осталих ученика. А без адекватне наставничине реакције. Дакле, страхови се подржавају и подстичу“, навео је.
Пуповац истиче да је мало кога због тога брига, али да Србе у Хрватској јесте брига и треба да их буде.
А учинићемо да то постане и брига оних који тај страх код Срба производе и код оних који не знају да њихови суседи живе с том врстом страха„, навео је Пуповац.
http://www.magacinportal.com/2016/03/07/osijek-mladi-se-boje-da-javno-kazu-da-su-srbi/
Извор: Танјуг

Ријека: Београђанима на возило урезали усташке симболе

rijeka izgreban auto
Ријека, 11.07.2016. – На Фејсбуку је објављена фотографија на којој се види како је београдски аутомобил у Ријеци изгребан и на њему су угравирани усташки симболи.
Како преноси регионална ТВ Н1, један Ријечанин обавестио је „јавност“ какву су „дивну добродошлицу“ добили његови пријатељи из Београда, и то у хрватском граду који важи за најнапреднији и најтолерантнији.
Овакви напади на аутомобиле туриста са српским регистарским таблицама, нажалост, понављају се из године у годину, наводи Н1.
Извор: Н1
 
http://www.magacinportal.com/2015/08/04/vazno-saopstenje-srpskim-turistima-u-hrvatskoj/
 
антисрбизам, мржња, претње, Срби, страх, туризам, Усташтво, хрватска
http://www.magacinportal.com/2016/07/11/fasizam-europske-hrvastke-srbi-u-hrvatskoj-u-strahu-sto-su-srbi/


Напиши коментар