Холандска НВО: Стопирати срамну резолуцију о Сребреници


skupstina-srbije-poslaniciНевладина организација „Историјски пројекат Сребреница“, регистрована у Холандији противи се усвајању предлога резолуције о Сребреници који су српском парламенту доставиле посланичке групе ЛДП-СДА и ЛСВ-Зелена странка, те позивају своје истомишљенике да противљења директно доставе посланицима, путем сајта Скупштине Србије

Уз упутство како то да учине, ова НВО у саопштењу које је потписао Стефан Каргановић, подсећа да је ова, како кажу, срамна резолуција образац који је прошле године кроз Савет безбедности УН покушала да прогура Велика Британија, али је Русија ставила „вето“.
Предлогом резолуције о Сребреници, коју су две посланичке групе парламенту доставиле у среду, тражи осуда геноцида у Сребреници, свако порицање да се у Сребреници догодио геноцид, као и да се 11. јул прогласи Даном сећања на геноцид у Сребреници.

Истина о Сребреници: Анализа садржаја масовних гробница Сребренице

Ова НВО упозорава да би евентуалним усвајањем овакве резолуције „Србија трпела тешке политичке, економске и моралне последице“.
Извор: Вести

Шеик Имран Хосеин: У Сребреници није било геноцида, не кажњавајте Србе као народ!

Шеик Имран Хосеин
Шеик Имран Хосеин

КУАЛА ЛУМПУР – Шеик Имран Хосеин, један од најугледнијих муслиманских теолога и филозофа, изјавио је у поруци босанским муслиманима да злочин који се пре 20 година догодио у Сребереници није геноцид.
Он је политику која намеће став да су Срби починили геноцид над муслиманима назвао мрачном и казао да ту политику спроводе исте институције које су дозволиле да се догоди масакр у Сребреници.
„Сигуран сам, и желим да то поделим с муслиманима у Босни, да би већина православних хришћана из Босне, Србије и целог региона и сама осудила убијање толико муслимана у Сребреници“, каже он на 4:20 и наставља:
„Засигурно да нема доказа о томе да је то био део систематског плана као што је то радио Адолф Хитлер са Јеврејима, за које се плашио да ће му угрозити власт. Зато је установио политику геноцида. Тако је, то је била државна политика, званична политика владе“, наводи он додајући да су такав систематски геноцид исто спроводили древни Египћани над Јеврејима, што је описано у Старом завету, и не тако давно Европљани над домороцима Индијанцима у Северној Америци.
„Али питам вас у Босни, пре свега муслимане, муслимане који сад живе у Сребреници и Бањалуци, да ли стварно верујете да су православни Срби имали политику геноцида и да је бране до данас као исправну?“, каже шеик Имран Хосеин на 6:25 и наставља:
„Зар верујете да мисле да је било исправно клати муслимане у Сребреници? Ја се с таквим мишљењем не слажем, не слажем се уопште, и надам се и молим да догађаји покажу да сам у праву… Зато сам позвао владу у Србији и владу босанских Срба да међу Србима спроведу референдум и чују шта народ има о томе каже. Уверен сам да би резултат тог референдума био оштра осуда убијања муслимана избеглица у Сребреници. Па ако већина њих осуђује убијање, како га можете назвати геноцидом?
То вас питам. Да је то био геноцид, морао би да буде део државне политике. Да ли су држава Србија и босански Срби имали подршку целе заједнице, целе земље, свих људи за убијање муслимана? Не верујем“, каже он.
„А сазнаћете да православни хришћани не одобравају то и да жале због тога што се десило у Сребреници. Онда не можете да говорите о геноциду. Морати наћи људе одговорне за тај злочин и њих казнити, тако је право. Али не да кажњавате цео народ као кад бисте усвојили такву резолуцију у Савету безбедности“, поручује шеик Имран Хосеин.
„А Русија је била веома мудра, веома мудра кад је уложила вето на ту злу резолуцију, која је само доливала уље на ватру да је одржава. Ми желимо други развој ситуације“, каже он и озбиљно упозорава босанске муслимане: „Не примајте смернице из тржног центра! Тражите смернице у Курану, а ако вам намећу нешто друго, дистанцирајте се од таквих!
Коначно, шеик Имран Хосеин се, као и у својим претходним порукама муслиманима широм света, извинио у име муслимана за све злочине које је Отоманска вршила над православним хришћанима – од данка у крви преко свега осталог. И опет је поновио да Аја Софију треба вратити хришћанима јер је то хришћанска црква.

Извор: Курир, Србин.инфо, СРСки ФБРепортер
Историјски прјекат Сребреница, манипулација, резолуција, скупштина, србија, сребреница, Шеик Имран Хосеин
http://www.magacinportal.com/2016/07/01/holandska-nvo-stopirati-sramnu-rezoluciju-o-srebrenici/


Напиши коментар