Министар пољопривреде: Без журбе са одлуком о ГМО


Фото: Фејсбук група "За Референдум против ГМО хране у Србији"
Фото: Фејсбук група „За Референдум против ГМО хране у Србији“

Министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић сматра да је питање промета ГМО производа у Србији озбиљна тема која захтева широку расправу, и да са било каквом одлуком у том погледу не треба журити.

„Ово је изузетно озбиљна тема и захтеваће широку расправу пре било каквог решења у погледу промета ове врсте пртоизвода“, рекао је Недимовић у интервјуу за дневни лист Блиц.
Поводом чињенице да се пољопривредници из године у годину сусрећу са све интензивнијим и обимнијим временским непогодама, министар је оценио да „једина ствар која може да нас дугорочно спасе, јесте промена филозофије…“.
„То треба да се огледа, с једне стране, у развијању модерних, научно признатих мера физичке заштите, и с друге, у развијању финансијских мера заштите“, казао је Недимовић и поручио да у томе партнери треба да буду пољопривредници, локалне заједнице, Републички хидрометеоролошки завод, Сектор за ванредне ситуације МУП-а, и научни радници.
Према његовим речима, када је реч о аграру као великој шанси Србије, потребно је да се окренемо инвестицијама у објекте, опрему, механизацију, у оне делове пољопривреде који могу донети додатну вредност.
Такође је најавио брзо отпочињање контроле безбедности појединих намирница у оквиру националне лабораторије, „да коначно ставимо у функцију овај пројекат о коме се прича бвезмало деценију“.
Извор: Танјуг
гмо, економија, министарство пољопривреде, пољопривреда, србија
http://www.magacinportal.com/2016/08/22/ministar-poljoprivrede-bez-zurbe-sa-odlukom-o-gmo/


Напиши коментар