Владика Теодосије започео акцију чишћења оскрнављеног Храма Христа Спаса у Приштини


vladika-teodosije-pristina1Епископ Рашко-призренски Теодосије данас је са свештеницима и монасима Епархије Рашко-призренске започео акцију чишћења храма Христа Спаса у Приштини. Акција чишћења храма уследила је након најновијег прекјучерашњег инцидента када су непозната лица подметнула пожар у овој још незавршеној цркви.


Владика Теодосије нагласио је да је храм Христа Спаса више пута до сада био скрнављен и да су посвуда видљиви трагови вандализма и коришћења храма као јавног тоалета. Након чишћења храма биће одржано и прво богослужење након 17 година након што је изградња храма прекинута избијањем оружаног конфликта на Косову и Метохији.
vladika-teodosije-pristina2
У својој изјави пред новинарима Владика је рекао да га ове сцене подсећају на изглед наших храмова који су били оскрнављени у погрому 2004. године и да је жалосно да Косовска полиција није одговорила на све захтеве Епархије да се пред храмом обезбеди стална полицијска заштита. Скрнављење овог храма у самом центру Приштине представља велику срамоту за све и коначно је време да се овај храм заврши и да се православним верницима омогући да у њега долазе и Богу се моле.
Извор: Епархија рашко-призренска, Православие.ру
Владика Теодосије, косово, метохија, приштина, србија, Храм Христа Спаса, чишћење
http://www.magacinportal.com/2016/09/13/vladika-teodosije-zapoceo-akciju-ciscenja-oskrnavljenog-hrama-hrista-spasa-u-pristini/


Напиши коментар