Коло мира: ,,Путевима српске војске“


Драгутин Гавриловић Фото: novosti.rs
Драгутин Гавриловић Фото: novosti.rs

У петак 7. октобра 2016. године са почетком у 12 часова код цркве Св. Петке и Ружице на Калемегдану у Београду, поводом обележавања – подсећања на храбре браниоце Београда и мајора Драгутина Гавриловића.

Програм:
–       У 12 часова служиће се парастос браниоцима отаџбине.
–       У 12:30 часова одавање почасти и подсећање на храброст, чојство, јунаштво српских ратника, официра и становништва.
–       Код спомен обележја мајору Драгутину Гавриловићу положићемо венце палим борцима уз химну „Боже правде“.
–       Еминентни истиричари одржаће јавни историски час у трајању од 15 минута.
–       Посадили смо 2015. године дрво сећања, храст који симболише трајност, снагу и енергију уз поздрав „Бог чува Србију, живела Србија“. Том приликом оградићемо дрво сећања.
–       Изворна певачка група ,,ГЛЕДАНИЦЕ“ одпеваће сплет песама: Знаш ли одакле си сине, Тамо далеко, Востани Сербие и тд…
–       Пригодну здравицу казиваће Драгиша Симић аутор овог пројекта.
–       Поздравну реч даће: Друштво српских домаћина чији је председник Нићифор Аничић. Представници црквене и градске власти, војске Србије као и уважени гостију.
–       Фолклорни ансамбл одиграће Краљево коло и Српкињу.
–       Сценографија ће бити са етно мотивима и експонатима из времена великог рата.
–       Такође, одржаћемо и прес конференцију на отвореном, најаву низа манифестација под називом ,,Путевима српске војске“. Коло мира које ћемо за стогодишњицу од ослобођења предстонице 2018. одиграти највеће коло на свету и које ће бити уписано у Гинисову књигу рекорда и на тај начин показати шта Србија има и ући у светску туристичку мапу понуде и атракције.
–       Уз Руски хор који ће одпевати сплет песама и послати рођенданску честитку великом српском пријатељу Владимиру Владимировичу Путину.
Удружење ПРЕЛА И ПОСЕЛА (prelaiposela1@gmail.com)
 
београд, браниоци Београда, Драгутин Гавриловић, калемегдан, Подсећање, црква свете петке
http://www.magacinportal.com/2016/10/05/kolo-mira-putevima-srpske-vojske/


Напиши коментар