Владимир Фролов: Заштита злочина


mrkonjic-grad-zlocin-700x473После „спонтаног вриска хрватске јавности“ због хапшења хрватских „бранитеља“ у Орашју, министар Медвед (за „хрватске бранитеље“) јавно изјави да Хрватска свакако мора да плати трошкове одбране, притвореним ратним злочинцима.

Изјава није случајна, најпре је најуже хрватско руководство размотрило случај и закључило да је „пропуст“ у сарадњи са БиХ настао када су достављени тражени документи из Хрватске, пошто је дотадашња пракса показала да се није реализовао ниједан такав захтев, те су нежељени документи „некритички“ достављени!

Maлобројни су обавештени да се ратна документација ХВО налази у Загребу, иако су операције вођене у БиХ, те је хрватски архив чувар „ домољубне истине“!

Наравно, министар Медвед децидирано наглашава да је ту спорно „тумачење“ заповедне одговорности (као да је то уметничка категорија подложна критици)!
Медвед истиче да ће Хрватска помоћи породицама притворених ратних злочинаца, да се ангажују квалитетни (и скупи!) адвокати, како се Хрватска не би мешала у рад БиХ правосуђа!
Нико више ни не помиње чињеницу, да се ради о утврђивању ратног злочина над цивилима, шриде још и што су жртве Срби!
Дакле, све се чини да се докаже да само дело злочина није учињено, „ситницу“ да су страдали цивили нико неће да сагледа, али костури уморених Срба нису испарили, нити ће, без обзита на скупе адвокате и „несхваћену“ командну одговорност министра Медведа!
Извор: Фонд Стратешке Културе
антисрбизам, БиХ, злочин, манипулација, Орашје, прикривање, Срби, ХВО, хрвати
http://www.magacinportal.com/2016/11/10/vladimir-frolov-zastita-zlocina/


Напиши коментар