Захарова: Србији отимају Космет који није у стању да буде држава


Марија Захарова. Фото: newsru.com
Марија Захарова. Фото: newsru.com

Космет показује да не може да функционише као држава, рекла је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Савет безбедности УН је 16 новембра указао на нестабилну ситуацију у региону, да се права неалбанског становништва и даље крше и да је све више случајева напада на Србе. Недостатак правог закона и реда, непрестана политичка криза уз масовни егзодус становништва живо одсликавају вештачки карактер и непоузданост државности «Косова»“, рекла је Захарова, додајући да, када се узму у обзир сва дешавања на Космету, не изненађује слаб повратак избеглица.
Забринути смо због све присутнијих планова албанских власти да узурпирају имовину Срба на Космету. Слична пракса проширена је и на економска средства државних структура и компаније из Србије. Ти илегални кораци не могу унапредити међуетничко помирење“, рекла је она, подсећајући да се пре неколико година цео западни свет укључио у процес одвајања Космета од Србије.
То је учињено под слоганом «Косово» је земља могућности. Сада ти који су отргли Космет од Србије наводе да је тамо одржан легитиман референдум, што није тачно јер није било плебисцита“, истакла је портпарол руског Министарства спољних послова.
Мислили су да ће преостало учинити употребом пропаганде и информационим оруђем како би оформили имиџ земље могућности. Нису успели у томе“, закључила је Захарова.
Извор: srb.news-front
Космет, Марија Захарова, окупација, русија, србија
http://www.magacinportal.com/2016/11/25/zaharova-srbiji-otimaju-kosmet-koji-nije-u-stanju-da-bude-drzava/


Напиши коментар