Русија забрањује секте: Стоп за Јеховине сведоке

У периоду од 2009. до 2016. године руско Министарство правде препознало је 95 материјала Јеховиних сведока у Русији као екстремистичке.


У периоду од 2009. до 2016. године руско Министарство правде препознало је 95 материјала Јеховиних сведока у Русији као екстремистичке, саопштило је министарство на свом званичном веб-сајту.

Чак осам локалних ћелија организације забрањено је и расформирано од 2009. године због тога што се сматра да су екстремистичке„, наводи се у саопштењу које преноси руска агенција ТАСС.

Центар Јеховиних сведока прошао је непланирану инспекцију докумената у периоду од 8. до 27. фебруара ове године.

У извештају се наводи да је Министарство правде обуставило све активности организације до 15. марта, док случај не размотри Врховни суд Руске Федерације.

Наводи о прекиду операција Јеховиних сведока појавили су се у медијима 23. марта, након што је Министарство организацију ставило на листу јавних и верских организација чије су активности забрањене због њихових екстремистичких поступака.

Врховни суд РФ ће 5. априла одржати саслушање на којем ће Министарство правде покушати да издејствује забрану и расформирање Јеховиних сведока.

Извор: Танјуг

rusija, екстремизам, Забрана, Јеховини сведоци
http://www.magacinportal.com/2017/03/31/rusija-zabranjuje-sekte-stop-za-jehovine-svedoke/

Напиши коментар