Алексинчани направили мобилну апликацију о битки на Делиграду


Свесни чињенице да млади углавном слободно време проводе поред рачунара и мобилних телефона, студенти из Алексинца су направили апликацију која, поред забавног, има и едукативну намену. У њој су представили Делиградску битку, кроз интерактивни уџбеник, низ игрица и квиз.

На идеју да почетак Првог српског устанка и битку на Делиграду, у којој је Устаничка војска остварила прву победу над Турском, представе кроз мобилну апликацију, дошао је студент Факултета организационих наука из Алексинца Јанко Станковић.

На територији ове Општине је један од најзначајнијих догађаја била управо ова битка, каже, па су због тога хтели да је “дигитализују” и представе свима.

У апликацији постоји уџбеник, игре и квиз

На овај начин, кроз игру и забаву, сви ће имати прилику да науче нешто ново и обогате своје знање из историје. Апликацију чини уџбеник, у коме је детаљно описана Делиградска битка. Осим писаног формата, корисници имају могућност и да преслушају садржај уџбеника, пошто се он налази и у аудио формату – прича Станковић.

У паузама од учења, додаје, корисници могу и да одиграју неку од игрица које су осмислили и забаве се. На крају постоји и квиз у коме могу да провере шта су научили.

Осим Станковића, у реализацији су учествовали и студенти Електронског факултета: Огњен Маринковић, Немања Раковић и Стефан Стаменковић, као и дизајнери Војин Јовановић и Неда Јовичић.

На крају је доступан и квиз знања

Апликацију сви заинтересовани могу бесплатно да преузму са Гугл плеј продавнице.

Креирање апликације “Интерактивни уџбеник – Делиградска битка” је, кажу, први корак у оквиру пројекта “Зашто волим Алексинац”, који су подржали “Отис” и Општина Алексинац.

Аутор: Ј. Адамовић
Извор:  Јужне вести

Алексаинац, апликација, Делиградска битка, историја, србија
http://www.magacinportal.com/2017/06/23/aleksincani-napravili-mobilnu-aplikaciju-o-bitki-na-deligradu/


Напиши коментар