Најбитнија је наша земља и национална идеја


„Проценат „национално свесних“ људи у Србији је велики, готово половина људи је против ЕУ, две трећине против уласка у НАТО, а од укупног броја тих људи огроман је број оних који себе зову патриотама или националистима.

Међутим, ситуација у политичком животу Србије говори нешто сасвим другачије. Националисти су на маргини, без икаквог удела у друштвено-политичким токовима и променама. Зашто је то тако? Са једне стране заслуга лежи у ПРОТИВНИЦИМА националне идеје. Дакле сви они лево-либерално-демократски јуришници из власти и опозиције који 17 година у континуитету на разне начине наносе ударце националној идеји кроз систем, медије, образовање, кроз свакодневницу која је утицала на пораст апатије и летаргије. Са друге стране, кривица лежи и у самим националистима. И та њихова/наша кривица је заправо и пресудна. Које су то грешке?

– Сујета, ароганција и љубомора. Уместо да једни друге посматрамо као вагоне истог воза који хрле ка истом циљу и вуку једни друге, сами себи смо већи непријатељи од правих непријатеља идеје и отаџбине.

– Оптерећеност разликама и прошлошћу. Многи националисти и дан данас живе у поделама од пре 7-8 и више деценија. Заслепљени личностима и догађајима од пре 80+ година које користе као аргумент против сарадње у данашњем времену. Уместо да данашњи проблеми који су заправо најбитнији по опстанак нације и државе буду кључни и једино битни – националисти их одбацују и у први план истичу оних 5% сасвим маргиналних разлика. Јер ако волиш Дражу/Недића/Љотића/ а не волиш Дражу/Недића/Љотића ја немам са тобом шта да причам – логика због које би заправо свако од нас попио озбиљну шамарчину да нам се којим случајем ђедови са Цера пробуде. Одбацивање заједничког проблема беле куге, сиромаштва, окупације, најезде миграната, затирања духовног и националног идентитета и свега осталог – због ове или оне личности од пре ко зна колико деценија је равно издаји правих издајника.

– Заљубљеност у идеје, појаве и личности ван српских граница. Једни оптерећени Путином и Русијом, други сањаре и маштаре о „Европи нација“ и осталим утопистичко-аристократским срањима некадашњег Берлина, Париза и Рима. Наравно да је Европа нација идеал који сваки „здрав“ родољуб треба да подржи, али блебетати о нечему и стављати у први план борбе нешто што не постоји ни у магли је изузетно неодговорно. Комплекс ниже вредности – либерали заљубљени у западне либерале, националисти заљубљени у западне националисте и њихове „вредности“ .

Ми смо сељачка земља са искреним и простим схватањем родољубља. Нису Цер и Колубару освајали мрсомуди и псеудофилозофи који су слушали Вагнера, читали Хегела и маштали о белој заједничкој Европи, већ буразери са шајкачама који су са њиве ушли у ров. Окренимо се сами себи.

– Одсуство реалности и рационалног наступа. Данашња, мала Србија је на стакленим ногама и „не зна ‘де бије“. У таквом моменту базирати политику на „повратку окупираног“ је политички Мапет шоу. Схватити где се налазимо, базирати политику у складу са данашњим проблемима и ићи корак по корак. Не може се вратити Книн ако не контролишемо ни Београд.

– Одсуство „не-националистичких“ тема у борби. Екологија, култура, социјални и економски проблеми – као да су монопол над тим темама заузели либерали и левичари. Да, националиста си и ако бринеш о сечи платана али и о избацивању мађарске породице са гајбе због дуга за струју.

– Параноја и теорије завере. Свако је под нечијом контролом, и свако је заправо плаћеник . Исто тако, свако је за себе једини исправан и истинит родољуб.

Још много тога. Списак је предугачак. Једини предуслов пада система који је успостављен пре 17 година је сабирање националне опозиције које ће узети минимум заједничких ставова (а који је заправо суштина свега), превазићи кретенске проблеме и скапирати да наше организације и ми као појединци нисмо најбитнији нити сврха постојања сами по себи.

Најбитнија је наша земља и национална идеја иза које сви стојимо.

Аутор: Стефан Симић
Извор: Фејсбук група „Шта је демокрацки?

патриотизам, политика, слога, српство
http://www.magacinportal.com/2017/07/05/najbitnija-je-nasa-zemlja-i-nacionalna-ideja/


Напиши коментар