Оскрнављен храм Светог пророка Илије у Илијашу


Храм Светог пророка Илије – Фото: РТРС

Храм Светог пророка Илије у сарајевској општини Илијаш оскрнављен је током ноћи, а оштећени су и Светосавски дом, помоћни објекти, као и расвета у порти храма, потврдио је парох илијашки јереј Божидар Тановић.

Тановић је навео да су за сада непознати вандали причинили велику материјалну штету јер су на светињи старој више од века и Светосавском дому полупали прозоре и рефлекторе у црквеном дворишту.

Ово је срамотан чин који прави раздор међу људима, нарушава међуљудске односе. Заиста смо непријатно изненађени, јер смо у последњих неколико година у овом граду развијали леп однос са другима – истакао је парох илијашки.

Полупани прозори на Светосавском дому (Фото: РТРС)

Осуђујући овај вандалски чин, отац Божидар је поручио да то неће уназадити, већ продубити жељу за већим радом и бољим успехом, али и ојачати веру, љубав и наду.

Он је изразио наду да ће они који су учинили овај вандалски чин бити приведени правди и одговарати.

Наставићемо да градимо добро и са својим комшијама – поручио је парох илијашки и подсетио да је и раније било инцидената, али не са оволиком материјалном штетом.

У Оперативном центру МУП Кантона Сарајево је потврђено да је инцидент јутрос пријављен полицији која је обавестила дежурног тужиоца и ради на проналажењу починиоца.

Извор: Срна, Блиц

антисрбизам, вандализам, Илијаш, Храм Светог пророка Илије
http://www.magacinportal.com/2017/08/09/oskrnavljen-hram-svetog-proroka-ilije-u-ilijasu/


Напиши коментар