Викиликс оптужио ЦИА за маскирање сопствених вируса под етикетом "Лабориторије Касперски"


Ново разобличавање открива шему коју користи америчка обавештајна служба ради добијања личних информација.

Организација Викиликс саопштила је данас да је ЦИА маскирала своје сопствене злонамерне програме представљајући их као програме познатих компанија посебно «Лабораторија Касперски».
Према информацијама Викиликса америчка обавештајна служба користи алат под називом Хиве за имплементацију свог софтвера. Омогућава злонамерним програмима да шаљу украдене податке ЦИА-е, као и да примају упутства од оператера.
У овом случају, чак и ако је вирус откривен, готово је немогуће повезати га са ЦИА-ом. Резултати претраге у различитим неометаним доменима ( «perfectly-boring-looking-domain.com»),регистрованим на јавном серверу.Садржај сајтова је потпуно безазлен, тако да просечан корисник неће сумњати у било шта. Међутим, злонамерни програми пролазе кроз посебан алгоритам за потврду идентитета, што им омогућава да пренесе украдене податке на скривени ЦИА сервер «Blot» .
Истовремено, Хиве користи дигиталне сертификате, који су маскирани постојећим; нарочито, Викиликс извештава о три случаја коришћења фалсификованог сертификата од  Лабораторије Каперски.
Раније су америчке власти оптужиле Лабораторију Касперски за шпијунажу у корист Русије, Компанија је демантовала ове наводе.
Извор: srb.news-front


Напиши коментар