Покрет "Три плус": Главни циљ – породица с троје деце


Покрет „Три плус“ покренуо акцију свеобухватне помоћи вишечланим породицама.


Крајње је време да се предузму конкретне мере како Србија не би у ближој будућности остала без становника. Годишње је у нашој земљи мање 100.000 људи, што због исељавања у иностранство, што због изузетно негативног природног прираштаја.
Ово су само неки од података који су могли да се чују на првом Сабору породица са троје и више деце одржаном у Новом Саду.
– Обишли смо више од 50 локалних самоуправа и спровели петицију за формирање одрживог демографског фонда из ког би се исплаћивале накнаде мајкама са троје и више деце – нагласио је Владица Гавриловић, председник Покрета за децу „Три плус“.
Он најављује да ће упутити допис Влади да 2018. буде година у којој ће изменама сета пореских и финансијских закона бити формиран демографски фонд.
– Спас Србије је у повећању броја породица које имају троје и више деце. Сада нас је 7,8 одсто, а неопходно је да нас буде 45 одсто – истиче Гавриловић.
Поменуто удружење је покренуло и акцију „Цена минус за три плус“ у којој су породице са троје и више деце добиле бесплатне услуге и попусте у више од 120 фирми и установа.
Извор: Новости


Напиши коментар