Свештеник Ненад Илић: Како је „Србин“ Семир М. планирао терористичке нападе у ХоландијиКад треба праве се разлике између Срба и нових нација насталих од Срба, кад треба – не праве се.


Нема опуштања у „postthruth“ („после истине“, превазиђености истине) времену, а борба за одбрану нашег националног идентитета је од велике важности и у Србији и у свету.
Очигледно је да Сирија има више везе са нама осим само емотивне, због сличности са односом Запада према нама у блиској историји.
У холандским новинама „Телеграф“ изашао је данас кратак текст о „Србину, Семиру М.“ који је ухапшен у Белгији пошто је откривено да планира терористичке нападе у Холандији.
Време површности и полуинформација погодно је за то да се Срби са одавно успостављеним педигреом негативног имиџа, кад затреба на мала врата прогласе и ИСИЛ-овцима. Кад треба праве се разлике између Срба и нових нација насталих од Срба, кад треба – не праве се.
Семир који је „планирао да оде у Сирију“ (можемо претпоставити на којој страни би ратовао) може ваљда да постане заправо некакав српски Асадов следбеник који би да се због последњих напада на Сирију свети цивилима на Западу.
Добра вест је да је после интервенција и позива новинама од стране појединаца Срба и надамо се и наше амбасаде (сазнао сам то после позива једног парохијанина који је поменуо потребу неке заједничке акције) чланак брзо скинут са сајта. Са глобалистичким новинама се у Холандији ту и тамо изгледа и може.
Аутор:  Свештеник Ненад Илић
Извор: Стање ствари


Напиши коментар