"ОСТАШЕ -У- ХРВАТСКОЈ" Часна сестра Хрвате на останак мотивише асоцирањем на усташе


Фото: Фејсбук

Након Бозанићевог позива Хрватима да „ако воле Хрватску“ остану у њој, и наставе финансирати католичку цркву с милијарду куна годишње, интернетом се проширила и фотографија часне сестре у мајици „Осташе -У- Хрватској“.


На фотографији се налазе часна сестра Звонимира Нимац те Ђуро Кнезичић, један од шаторашких вођа. Није познато где је фотографија снимљена.
Црква тако Хрвате мотивише на останак асоцирањем на усташе, с којима су блиско сарађивали и током Другог светског рата.
Подсетимо, за време усташког режима побијено је неколико стотина хиљада Срба, Јевреја, Рома и хрватских дисидената. Дана 28. априла 1941. вођа хрватске католичке цркве Алојзије Степинац објавио је јавну подршку усташком режиму и затражио молитву за Анту Павелића.
Часна сестра Звонимира Нимац иначе је честа гошћа на усташким догађајима, а на свом Фејсбуку се похвалила и фотографијама с осуђеним дилером и неонацистом Велимиром Бујанцем те певачем Марком Перковићем Томпсоном.
Индеx је послао питања Хрватској бискупској конференцији и Загребачкој надбискупији хоће ли санкционисати часну Нимац, али одговора још нема.

Коментар Магацин-а: ова вест долази само 24 часа након јучерашње вести где смо вам предочили да је католичка црква у Хрватској својим фудбалским репрезентативцима честитала победу уз усташке стихове.

Извор: Блиц


Напиши коментар